avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 841 soluții astăzi
Forum Activitate florentina_cfm

Activitate florentina_cfm

Va multumesc tuturor pentru raspunsuri. Am sa merg la unitate sa vad care este situatia. Mai am o intrebare: La revenirea din CCC trebuiesc facute analize medicale? Nu este vorba de angajare. Va multumesc.
Rog cine stie sa-mi raspunda la urmatoarele intrebari:
1. La 24 septembrie 2012 copilul meu implineste varsta de 2 ani. La ce data trebuie sa ma intorc la serviciu 24 sau 25 septembrie?
2. Cu cat timp inainte trebuie sa depun angajatorului cererea de revenire la locul de munca?
3. Pot fi concediata la data revenirii la serviciu sau sunt protejata timp de 6 luni dat fiind ca am nascut in 2010?
4. Care este legislatia care reglementeaza conditiile revenirii in campul muncii pentru mamele aflate in CCC?
Astept raspunsurile dvs. Va multumesc.
Va multumesc inca o data pentru raspunsuri.
Pentru ondino: multe multumiri pentru promptitudine si acuratete. Totusi as vrea sa mai stiu daca mi se da preaviz imediat ce ma intorc la serviciu (perioada acestuia fiind din cate stiu eu 15 zile), cum mai pot beneficia de somaj in acest caz neavand indeplinita perioada stagiului de cotizare. Este obligat angajatorul sa ma primeasca inapoi si pentru ce perioada?
Mai am o intrebare: Daca pentru perioada concediului de crestere a copilului pana la 2 ani nu mi se plateste de catre stat conttributia pentru pensii (asigurari sociale), pentru somaj se plateste? Beneficiez de somaj la iesirea din concediul de crestere a copilului in cazul in care angajatorul nu ma primeste inapoi?
Va multumesc tuturor pentru raspunsuri.
Va rog sa-mi spuneti daca pe perioada concediului de crestere a copilului pana la varsta de 2 ani se retine si varsa cotizatia de pensie pentru pilonul de pensii facultative. Mentionez ca am nascut in septembrie 2010. Am primit deunazi plicul cu situatia cotizatiei la pensia facultativa pe anul 2011 si platile spre asigurator sunt 0.Nu cunosc legislatia cu privire la stagiul de cotizare pe perioada concediului de crestere a copilului, daca se plateste pentru pensia de stat (sau nu) si nu pentru cea facultativa (care de fapt a fost tot obligatorie).
O alta intrebare ar fi: daca perioada septembrie 2010-septembrie 2012 (perioada concediului de crestere a copilului) este considerata vechime in specialitate?
Va multumesc tuturor si va doresc o zi buna.
Va multumesc tuturor pentru raspuns. Am uitat sa precizez ca furtul a fost constatat si de catre politie, s-a facut expertiza contabila, insa "d-na" administratoare inainte de a fi prinsa asupra faptului si-a vandut toate bunurile, inclusiv apartamentul si le-a trecut pe rude astfel ca nu stiu ce mai poate fi recuperat. Ne-a lasat datorii la Electrocentrale, Apa-Canal si ne-a sustras toti banii de fonduri. In cazul in care de la fosta administratoare nu mai poate fi recuperat nici un ban cine mai poate fi tras la raspundere (cenzor, presedinte de asociatie, etc)? Asociatia trebuie sa se constituie in parte civila cu fosta administratoare pentru a putea recupera banii sau mergem pe mana politiei?
Va multumesc si va doresc un an nou fericit!
Rog daca stie cineva sa-mi raspunda la intrebarea: mai este obligatoriu reconstituirea fondului de rulment si a celui de reparatii in urma sustragerii de catre fosta administratoare? Mentionez ca posed chitantele prin care s-a facut plata acestora. In baza carei legi pot fi obligata sa le reconstitui? Cum pot fi recuperate de catre proprietari sumele sustrase (fond de rulment, fond de reparatii, fond de reabilitare termica...) de catre fosta administratoare?