Buna ziua.
Este vorba de un imobil cu mai multe apartamente (4).
Un singur proprietar a platit si a facut cerere de bransament in numele sau ca persoana fizica. Aceasta cerere a fost aprobata si executata la vremea respectiva(1994) pe cheltuiala proprie. De servicii au beneficiat si beneficiaza in continuare numai apartamentul nostru . In perioada cererii de racordare proprietar al celorlalte 3 ap. a fost o regie autonoma(intr-un fel statul) care si-a dat acordul de bransare cerut de unicul proprietar , ca persoana fizica, adica bunicul meu. Furnizorul spune ca acel bransament deserveste intregul imobil , cu toate ca doar noi am avut si avem apa si canalizare , si ca ceilalti proprietari , la ora actuala persoane fizice , se pot racorda la reteaua de apa si canalizare fara a fi nevoie de acordul meu ,fara despagubiri si fara a fi obligati sa-si monteze contor separat.
Buna ziua.
Locuiesc intr-un imobil cu 4 apartamente , toate proprietati personale(4 proprietari).Bransamentul la reteaua de apa si canalizare a fost facut de bunicul meu in urma cu 20 ani . La momentul respectiv proprietar al celor 3 ap a fost R.A.U. care si-a dat acordul in vederea racordarii la reteaua de apa si canalizare a imobilului pe cheltuiala proprie fara recuperare , contractul fiind facut pe bunicul meu iar reteaua de apa si canalizare deserveste un singur ap. Pana in urma cu trei ani facturile au fost emise pe persoana fizica apoi am primit o instiintare sa ma prezint la sediul operatorului unde am fost nevoit sa semnez un act aditional prin care se trecea de la deservirea unei pers. fizice la cea a unui grup de proprietari cea ce inseamna ca oricare din celelalte ap. se pot racorda la retea fara a fi obligati sa-si monteze un apometru individual si fara sa fie necesar acordul meu.Exista o lege care te obliga sa faci acest lucru sau o hotarare a unui consiliu local ?
Buna. Sunt nascut si locuiesc in Timisoara.In 1989 am participat la revolutie la marsuri de protest,meetinguri,dupa caderea regimului comunist in Timisoara fara a fi persoana marcanta si fara a fi ranit. Mai pot obtine certificat + pensie de revolutionar?
Am uitat sa spun ca suntem mai multe persoane in aceeasi situatie ptr ca persoana careia am imprumutat banii este fostul medic de familie. Aceasta fapta este considerata abuz de incredere?
Am imprumutat unei persoane cunoscute(ne cunoastem de 20 ani) in septembrie 2010 o suma de bani,fara a face un act in acest sens,imprumutul s-a realizat pe baza increderii.Am icercat prin sms,e-mail,telefonic sa iau legatura cu aceasta persoana dar nu se poate,refuza sa raspunda solicitarilor mele. In momentul actual persoana respectiva se afla stabilita in Franta,acest lucru aflandu-l astazi 12.03.2012. Cum pot recupera banii pe cale juridica?