avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 674 soluții astăzi
Forum Activitate domidom

Activitate domidom

Buna ziua,
Va rog sa-mi spuneti si mie daca este posibil , care este data exacta a intrarii in vigoare a OUG 6/2010 de completare a Legii 143/2000, deoarece se prevede ca in decurs de 10 zile de la data intrarii in vigoare ( nu de la adoptare ) a acesteia se mai pot distruge produsele care nu sunt in regula .
Va multumesc .
Am cotizat 28 de ani la pensie, conform cartii de munca.
Deoarece ies la pensie peste 2 ani si in tabelul corespunzator anului nasterii apare varsta de 60 ani si 1 luna cu 30 ani si o luna stagiu complet de cotizare,
va rog sa-mi spuneti daca la cei 28 ani se adauga facultatea la zi de 4 ani sau trebuie sa mai cotizez 2 ani pentru a nu fi penalizata .
Multumesc .
Buna ziua ,
Am iesit la pensie la 1 noiembrie 2009 . In continuare am avut contract determinat cu institutia statului de unde m-am pensionat , pana la 01 ianuarie 2011 .
Apoi, prin concurs am mai beneficiat de al doilea contract determinat intre 01 mai 2011 si 01 iulie 2012 .
Acum , in urma unui alt concurs , din 20 iunie 2012 ma aflu in al treilea contract determinat din 01 iulie 2012 pana la 30 decembrie 2012 .
Avand in vedere ca noul Cod al muncii a intrat in vigoare la 01 mai 2011 va rog sa-mi spuneti ca as mai avea voie sa lucrez la institutia de unde m-am pensionat luand in considerare situatia prezentata mai sus .
Va mai rog sa-mi mai spuneti daca in cazul in care nu mai pot lucra la institutia de unde m-am pensionat , mai pot lucra la o alta institutie de stat , cu contract determinat, dar cu acelasi profil.
Va multumesc !
Buna ziua !
Multumesc mult pentru raspuns. A fost ca un dus rece , dar il meritam .
Nu-i vina mea in totalitate, deoarece m-am consultat cu mai multi avocati si juristi, care m-au sfatuit sa procedez astfel. Am mai tinut cont si de faptul ca in unele orase s-a aprobat acest punctaj suplimentar.
As mai avea cateva intrebari pentru dvs. , daca binevoiti sa-mi mai raspundeti.
Au trecut cele 45 de zile, eu am facut contestatie la Casa de pensii cerand anularea deciziei diminuate , dar fara a specifica revenirea la decizia anterioara ( cu 25 ani) .Vazand ca nu am primit niciun raspuns am contestat in instanta, tot in cele 45 de zile de la comunicare . Va rog sa-mi spuneti daca mai am sanse sa revin la pensia anterioara si daca da ce trebuie sa cer in instanta sau la Casa de pensii , in plus - probabil nu m-am exprimat cum trebuia , dar nici nu este cineva aici care sa ofere o consultanta competenta .
Va multumesc mult pentru timpul acordat !
Am iesit la pensie pentru limita de varsta, stagiu complet de cotizare 25 ani - artist instrumentist - instrumente de suflat .( Anexa 2 , al. 9 din L.19/2000 ) .
Datorita nenumaratelor greseli facute de cei de la Casa de pensii, am ajuns in instanta dupa ce pensia initiala de 1876 RON mi s-a micsorat la 1474 RON ( pe 19 noiembrie 2009 ) , motivand ca initial mi s-a aplicat gresit Ordonanta 209 .
Cer in instanta aplicarea stagiului complet de cotizare de 25 ani , a 0,50 punctaj pentru perioada lucrata in grupa I si a 3% pentru fiecare luna de stagiu suplimentar lucrat .
Castig in instanta in parte , cu obligatia emiterii unei noi decizii de pensie din data de 19 noiembrie 2009 , cu aplicarea art. 167^1 , 78^2 si 78 al. 8 !
In septembrie 2011 mi se emite cica cf. hotararii judecatoresti , alta decizie de pensie ( a noua ) cu schimbarea stagiului complet de cotizare din 25 ani in 32 ani si 4 luni ! In acest fel pensia imi este diminuata din nou si se creaza al doilea debit . In conditiile acestea as dori sa revin macar la pensia anterioara cu stagiul complet de cotizare de 25 ani ( am 6 decizii cu 25 ani si ultimile 3 cu 32 ani si patru luni ) .
Va rog sa ma indrumati in acest sens. Am auzit ca atunci cand dintr-o eroare pensia devine mai mica , trebuie pastrata pensia mai mare , este adevarat? Daca da, va rog sa-mi spuneti cum sa procedez !

P.S. Am 56 de ani, am lucrat in grupa I inainte de 2001 , 22 de ani si 8 luni , iar dupa 2001 am lucrat pana in septembrie 2009 ca artist instrumentist suflator cu studii superioare . , la Filarmonica .
Va multumesc pentru timpul acordat !