avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 863 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contract de munca determinat dupa pensionare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contract de munca determinat dupa pensionare

Buna ziua ,
Am iesit la pensie la 1 noiembrie 2009 . In continuare am avut contract determinat cu institutia statului de unde m-am pensionat , pana la 01 ianuarie 2011 .
Apoi, prin concurs am mai beneficiat de al doilea contract determinat intre 01 mai 2011 si 01 iulie 2012 .
Acum , in urma unui alt concurs , din 20 iunie 2012 ma aflu in al treilea contract determinat din 01 iulie 2012 pana la 30 decembrie 2012 .
Avand in vedere ca noul Cod al muncii a intrat in vigoare la 01 mai 2011 va rog sa-mi spuneti ca as mai avea voie sa lucrez la institutia de unde m-am pensionat luand in considerare situatia prezentata mai sus .
Va mai rog sa-mi mai spuneti daca in cazul in care nu mai pot lucra la institutia de unde m-am pensionat , mai pot lucra la o alta institutie de stat , cu contract determinat, dar cu acelasi profil.
Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:16, 24 Iulie 2012
Din cele postate de dvs si avand in vedere prevederile art.82 alin.4 si 5 C.mun. mai puteti incheia un singur c.i.m. pe durata determinata de cel multc12 luni cu acest angajator.

Art.82 C.mun.
(4) Intre aceleasi parti se pot incheia succesiv cel mult 3 contracte individuale de munca pe durata determinata.
(5) Contractele individuale de munca pe durata determinata incheiate in termen de 3 luni de la incetarea unui contract de munca pe durata determinata sunt considerate contracte succesive si nu pot avea o durata mai mare de 12 luni fiecare.

Dupa expirarea durateo acestui c.i.m., va puteti angaja la alta institutie sau puteti sa beneficiati de un c.i.m. incheiat pe durata nedeterminata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de munca temporar dupa iesirea la pensie laurentiuraducanu laurentiuraducanu Sunt artist instrumentist pensionar . In 31 octombrie 2009 mi s-au incetat raporturile de munca prin iesirea la pensie . Dupa iesirea la pensie de la o ... (vezi toată discuția)
Cim determinata alinamariabrasoveanu alinamariabrasoveanu Buna ziua, Am urmatoarea problema - am avut un salariat angajat cu 24/11/2011- perioada contractuala determinata de 2 luni , pana pe 24/01/2012; - s-a ... (vezi toată discuția)
Cim durata determinata - cim nou Herra_ Herra_ După data de 1 mai 2011, când prevederile Legii nr. 40 din 2011 privind modificarea și completarea Codului muncii, au intrat efectiv în vigoare, ... (vezi toată discuția)