avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 737 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract de munca temporar dupa iesirea la pensie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract de munca temporar dupa iesirea la pensie

Sunt artist instrumentist pensionar . In 31 octombrie 2009 mi s-au incetat raporturile de munca prin iesirea la pensie . Dupa iesirea la pensie de la o filarmonica am avut primul contract de munca temporar la aceeasi unitate , de la 01.11.2009 pana la 31 decembrie 2010. Dupa o pauza de 3 luni obtin alt contract de munca determinat intre 2 mai 2011 si 3 iulie 2012 . Dupa un alt concurs obtin alt contract pentru perioada 4 iulie 2012 - 30 noiembrie 2012 , cu prelungire pana la 30 iulie 2013 .
Va rog sa-mi spuneti daca la unitatea de la care am iesit la pensie mai am dreptul sa obtin un contract determinat si daca da sub ce forma .
Multumesc .
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:38, 27 Februarie 2013
Cred ca probema este putin mai complexa avand in vedere ca ceea ce s-a intamplat nu se incadreaza in textul de lege ...

art.82 C.mun. :
.......
(4) Intre aceleasi parti se pot incheia succesiv cel mult 3 contracte individuale de munca pe durata determinata.
(5) Contractele individuale de munca pe durata determinata incheiate in termen de 3 luni de la incetarea unui contract de munca pe durata determinata sunt considerate contracte succesive si nu pot avea o durata mai mare de 12 luni fiecare.

C.i.m. incheiat pentru 4 iulie 2012 - 30 noiembrie 2012 , cu prelungire pana la 30 iulie 2013, depaseste durata prevazuta de lege ...

Angajatorul va mai poate incheia un nou c.i.m. pe durata determinata cu o durata de maxim 12 luni, incepand cu data de 30 iulie 2013.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de munca determinat dupa pensionare domidom domidom Buna ziua , Am iesit la pensie la 1 noiembrie 2009 . In continuare am avut contract determinat cu institutia statului de unde m-am pensionat , pana la 01 ... (vezi toată discuția)
Contract individual de munca nesemnat. ciprianmuresan77 ciprianmuresan77 BUNA ZIUA, revin cu o alta intrebare: m-am angajat la o firma cu data de 1 aug. 2012. CIM semnat pe perioada determinata conform Legii de 3 luni, deci pana la ... (vezi toată discuția)
Somaj dupa indemnizatie de cresterea a copilului delphiro delphiro Sotia mea a lucrat 3 ani, dupa care a beneficiat de 6 luni se somaj, iar dupa aceea a lucrat 6 luni pe perioada determinata. In ultima zi din cadrul perioadei ... (vezi toată discuția)