avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 960 soluții astăzi
Forum Activitate sc_marian

Activitate sc_marian

Buna ziua, supun atentiei d-stra urmatoarea situatie,si anume, casa in care locuim este proprietatea bunicii paterne(contract de vanzare/cumparare anul 1998). Bunica a decedat acum 10 ani, iar tatal nostru(fiul bunicii) a decedat si el acum aprox 7 ani. De la acel contract de vanzare cumparare nu s-a mai facut absolut nici un act. In aceasta situatie as dori sa stiu ce calitate "juridica/legala" are mama noastra in aceasta succesiune tinand cont ca a fost casatorita cu tata de mai bine de 40 de ani. Eu mai am si un frate. Va multumesc.
La multi ani frumosi avocatnet.ro.
buna ziua, as dori sa ma lamuriti asupra "alocatiei nou nascut" pe care statul roman o ofera cetatenilor romaniei, si anume, noi suntem parinti de gemeni din luna iulie 2014, sutem rezidenti in grecia de 8 ani si pana acum nu am beneficiat de nici un fel de alocatie pt copii(aici in grecia abia in luna aprilie vom face declaraia de venit pe anul 2014, urmand ca la sf. lui 2015 sa ni se acorde alocatia, retroactiv pe anul 2014 urmand ca in 2016 sa luam pt 2015 s.a.m.d, alocatia fiind undeva la 40e/copil/luna, si as dori sa stiu cat este alocatia nou nascut in romania in cazul gemenilor, daca suntem indreptatiti sa beneficiem de ea,si daca da, ce acte va trebuia sa aducem noi de aici(mentionez ca transcrierea certificatelor de nastere s-a facut in luna dec) si daca beneficiem si de alte drepturi , tinand cont ca nici unul dintre noi nu am avut venituri in romania in ultimii ani.
va multumesc
LA MULTI ANI FRUMOSI!!!! avocatnet.ro
.... in noul an revenim cu vesti bune, si anume, transcrierea certificatelor de nastere ""da, suntem parinti de gemeni, baietel si fetita!!!!!!"" s-a derulat fara nici un fel de problema(prin imputernicire legalizata, apostilata, traduceri, etc).

p.s. as dori sa stiu daca in cazul acestui segment al forumului imi puteti oferi mai multe detalii despre:
1. alocatia de nou nascut pe care o ofera statul roman copiilor de pana la 2 ani daca se poate lua si/sau din romania, si daca da, de ce acte, formulare as avea nevoie tinand cont ca noi suntem rezidenti in GRECIA, si care este cuantumul ei(fiind vb. de 2 copii, gemeni).
2. legat de indemnizatia de crestere a copiilor, as dori sa sa stiu daca statul roman ofera asa ceva si in cazul in care "mama" nu a avut un loc de munca in ultimii 2 ani.
va multumesc
sper sa fie atat de simplu, si vreau sa va multumesc pentru raspunsurile primite",..... iar de asemnea, pt cineva care se afla in situatia noastra si vor sa incerce acest demers aici in grecia, ne oferim disponibilitatea de ai ajuta cu toate informatile .....
inca odata, mii de multumiri "avocatnet.ro".
intr-adevar legislatia din grecia permite procedura cu ajutorul mamei purtatoare,(in conditii fff stricte, toate persoanele implicate sa fie de nationalitate greaca sau sa aiba rezidenta in Grecia, se pregateste un dosar la judecatorie pt a se pronunta daca ni se da acceptul pt acest lucru, mama purtatoare trebuie sa mai aiba cel putin un un copil al sau, in cazul in care este casatorita, trebuie si acordul sotului, oferirea de foloase materiale este strict interzisa ....etc").
certificatul de nastere emis de autoritatile grecesti va fi sigur pe numele nostru, numele "mamei purtatoare" nu va aparea pe acest certificat de nastere(din ceea ce ne-a spus avocatul, mai ales ca este vb de mama purtatoare si nu mama surogat), dar ma sperie faptul cu " transcrierea certificatului de nastere emis de eutoritatile elene in romania", mai exact aceasta transcriere se va face in urma C.N. in sine sau si in urma certificatului constatator al nasterii, unde numele mamei purtatoare va exista.....
oricum ar fi pacat ca dupa atata amar de vreme si lupta sa trebuiasca sa ne mai luptam si cu birocratia romana pt a putea sa ne inregistram copilul.
Buna ziua, supun atentiei d-stra urmatoarea situatie. Suntem o familie de romani rezidenti in Grecia, care pentru visul de a avea un copil a trebuit sa apelam in ultima instanta la "mama purtatoare" . Vreau sa precizez de la inceput ca toata documentatia pt acest lucru (analize, actele juridice si infatisarea la tribunal pt a ni se permite acest lucru) a fost facuta aici, in Grecia. Mentionez ca "mama purtatoare" este de origine romana, casatorita, si rezidenta in grecia.
As dori sa ma interesez care sunt demersurile pt obtinerea certificatului de nastere in cazul unui copil nascut de mama purtatoare intr-o tara straina membra a U.E. Conform legislatiei din Grecia, vom avea un certificat de nastere al copilului direct pe numele nostru, dar cred ca cest lucru este valabil doar daca am fi avut cetatenie greca. Tinand cont ca aici in Grecia avem doar statut de rezidenti, mai mult ca sigur certificatul de nastere va fi eliberat de catre autoritatile romane. Intrebare este, autoritatile romane elibereaza certificatul de nastere pe numele nostru?, sau statul roman inca recunoaste ca mama doar persoana care da nastere copilului, si in acest caz care sunt pasii de urmat.
va multumim