avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 841 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Nelamurire succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Nelamurire succesiune

Buna ziua, supun atentiei d-stra urmatoarea situatie,si anume, casa in care locuim este proprietatea bunicii paterne(contract de vanzare/cumparare anul 1998). Bunica a decedat acum 10 ani, iar tatal nostru(fiul bunicii) a decedat si el acum aprox 7 ani. De la acel contract de vanzare cumparare nu s-a mai facut absolut nici un act. In aceasta situatie as dori sa stiu ce calitate "juridica/legala" are mama noastra in aceasta succesiune tinand cont ca a fost casatorita cu tata de mai bine de 40 de ani. Eu mai am si un frate. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 03:14, 17 Februarie 2018
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sunt două moșteniri ce trebuie dezbătute:
1. a bunicii - cu moștenitor tatăl dvs.
2. a tatalui dvs. - cu moștenitori:
- soția supravietuitoare cu o cotă de 1/4 din moștenire
- și copii cu o cotă de 3/4 din moștenire (împărțită la nr. lor)

În final, din ap. veți avea: mama 2/8, dvs. 3/8, fratele 3/8.
Ultima modificare: Sâmbătă, 17 Februarie 2018
romascanu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune/mostenire SAnamaria SAnamaria Buna ziua, O sa va relatez o poveste trista, dar adevarata.........Si va rog sa ma ajutati. Acum 17 ani bunicii mei au cumparat un apartament cu 2 camere ... (vezi toată discuția)
Tatăl vitreg a decedat. noi moștenim ceva din apartament, sau doar frații noștri vitregi au dreptul? MARCELA2017 MARCELA2017 Buna ziua MAMA mea s-a recasatorit cand aveam eu 10 ani eu mai aveam o sora de 8 ani dupa casatorie au mai rezultat 2 copi cu cel de al2-lea tata in total 4 ... (vezi toată discuția)
Succesiune florinaldoiu florinaldoiu Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea situatie : In decembrie 2010 a decedat bunicul din partea mamei iar unchiul meu doreste sa facem succesiunea. ... (vezi toată discuția)