avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 743 soluții astăzi
Forum Activitate ilbobass

Activitate ilbobass

Multumesc!

Iulian MANEA a scris:

Da. Dreptul de superficie se obține prin contractul de comodat.

[ link extern ]

Multumesc pentru raspuns. Ca fiu eu lamurita pe depin, doresc sa fac urmatoarea precizare. Deci PFA poate construi camere cu baie, terasa, gratar, etc in scopul obtinerii veniturilor din turism, daca contruirea acestora si utilizarea lor pentru primirea clientilor este trecuta in contractul de comodat. Am inteles bine? Nu este necesar pentru PFA drept de superficie?

Iulian MANEA a scris:

Proprietarii dau către PFA dreptul de folosință al imobilului prin contractul de comodat în vederea desfășurării activității economice. Acolo trebuie specificat ce cheltuieli sunt suportate de PFA. Dacă în cel inițial nu ați cuprins tot, puteți completa cu un act adițional.

Legea nu limitează ce cheltuieli pot fi făcute decât prin expresia: „să fie făcute în scopul obținerii veniturilor”.

Buna ziua,
Am si eu rugamintea sa-mi dati un sfat. Impreuna cu sotul meu detin o proprietate (teren+casa). Doresc sa dezvolt acolo o afacere de tip agroturism pe PFA-ul meu. Am sediul profesional la locatie si am declarata la Registrul Comertului activitatea de turism la sediul profesional. Stiu ca va trebui sa iau casa de marcat, "margaretele" aferente si toate avizele: mediu, ISU, DSP, etc. Problema este ca eu ca PFA vreau sa investesc acolo pt activitatea respectiva. Camere cu baie, o terasa, gratar si altele necesare. Mai trebuie facut intre noi ca proprietari si eu ca PFA vreun alt act in afara de contractul de comodat pt sediul profesional existent deja si depus la Registrul Comertului?
Intreb acest lucru pentru ca, desi, investitiile vor fi facute de PFA, autorizatiile de construire vor fi obtinute pe persoana fizica, intrucat doua persoane fizice sunt proprietari ai terenului (nu stiu sa se poata altfel). Iar cheltuielile respective trebuie decontate pe PFA. Aceste cheltuieli se fac EXCLUSIV in vederea desfasuratii activitatii PFA. Multumesc
Răspuns la discuția Sunt obligata sa platesc CAS?
Multumesc
Buna ziua,
Am si eu o intrebare. Daca venitul din chirii este mai mare decat venitul minim brut, nu sunt obligata sa platesc CAS. Dar daca am si un PFA la care venitul este sa zicem de 50 lei, sunt obligata ca platesc CAS, nu?
Multumesc
"ART. 6
(1) Cererea pentru dobândirea personalităţii juridice a asociaţiei de proprietari împreună cu statutul, acordul
de asociere şi procesul-verbal al adunării generale de constituire se depun şi se înregistrează la organul
financiar local în a cărui raza teritorială se afla clădirea."
Organul financiar local fiind Directia de Impozite si Taxe Locale nu Administratia Financiara
Răspuns la discuția Persoane in intretinere PFA
Multumesc pt raspuns. Se pare ca si asta cu deducerea este o alta discriminare ca multe altele.

Radu Varciu a scris:

1.La PFA nu se poate lua in intretinere o persoana pentru a beneficia de deducere la calculul impozitului pe venit. Pentru ca venitul este aproximativ egal cu salariul minim pe economie nu beneficiati de nicio scutire.
2.Da, il puteti lua pe sotul dvs coasigurat pe asigurarea dvs de sanatate.

Buna ziua,

Am si eu doua intrebari.

1.Daca lucrez ca PFA si sotul meu se incadereaza la categoria persoanelor fara venit, il pot lua in intretinere? Avand in vedere ca venitul net pe PFA este aproximativ cat salariul minim, beneficiez de vreo scutire la impozit?

2. Este posibil sa-l iau pe sot pe asigurarea mea de sanatate (coasigurat)?

Astept raspuns.
Multumesc.
Adica mai primesc o ALTA declaratie 250 cu acea decontare?
Si atunci unde o trec? Pt ca atata timp cat CAS este deductibila, la sursa sau nu, trebuie sa se deduca undeva. Chiar daca o deduc eu sau chiar daca o deduce ANAF, este deductibila.. Asa e legea. Procedura nu-mi este clara.