avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 700 soluții astăzi
Forum Activitate cipelinio

Activitate cipelinio

Buna ziua. As avea o intrebare la legata de un testament. Tatal meu a decedat in 2020 si a lasat un cont bancar cu o anumita suma de bani la care eu nu am acces nici astazi. A avut un testament prin care m-a lasat pe mine singurul mostenitor, si in care scrie ca ceilalti 2 copii ai lui nu vor primi nimic, copii pe care el nu i-a recunoscut niciodata si nici nu a avut relatii. Intrebarea mea este, ce pot face acum, cum as putea accesa banii din cont, sau cum as putea sa ii gasesc pe ceilalti doi copii pentru a elibera certificatul de mostenitor necesar pentru accesarea banilor din cont? Multumesc anticipat.
Răspuns la discuția decizie ICCJ
Buna ziua.
pe scurt, este vorba de un dosar la ANRP, in care bunicul meu a obtinut in 2009 o decizie a CCSD prin care i se acorda despagubiri in lei. bunicul meu a decedat in 2010, tala meu, unicul mostenitor, a decedat si el in 2013, iar eu cu surorile mele suntem mostenitorii de drept ai defunctilor. in 2014 am dat in judecata ANRP pentru a-i obliga sa ne acorde despagubirile conform deciziei CCSD, dar ei afirmau ca acea decizie ar fi anulata, deoarece este emisa pe numele unui defunct. Curtea de Apel Bucuresti a hotarat in 2015 ca ANRP ar avea dreptate, si le-au dat castig de cauza. acum, dupa 3 ani de la depunerea dosarului la ICCJ, a venit aceasta decizie prin care caseaza decizia Curtii de Apel Bucuresti si retrimtie cauza spre judecare aceleeasi instante.
Odata ce ICCJ trimite cauza spre rejudecare, noi intelegem ca in prima instanta Curtea de Apel a dat o sentinta gresita, iar acum trebuie sa reanalizeze dosarul..
Multumesc anticipat.
Răspuns la discuția decizie ICCJ
Buna seara. Multumesc pentru raspuns. Daca va trimite dosarul inapoi la Curte, inseamna ca prima decizie a curtii a fost eronata, si e posibil sa primesc o decizie pozitiva, sau este posbil sa dea alta decizie tot in defavoarea mea...?
multumesc.

Av. Gabriel Klein Kiritescu a scris:

Buna seara,
Va trimite acel dosat la Curtea de Apel spre rejudecare!

Discuție decizie ICCJ
Buna ziua.
am o intrebare legata de o decizie a Inaltei Curti: Inalta curte caseaza o sentinta a Curtii de Apel Bucuresti, casează sentinţa recurată şi trimite cauza spre rejudecare la aceeaşi instanţă. Definitivă.
ce inseamna acest lucru? dosarul se va duce spre rejudecarer la Curtea de Apel, sau Inalta curte va fixa un nou termen prin care va da o noua sentinta? daca Inalta Curte caseaza sentinta Curtii de Apel, inseamna ca aceasta din urma a emis o decizie eronata, si este posibil sa am castig de cauza?
Multumesc.
Buna ziua. Eu si surorile mele avem un dosar la Anrp, in care tatal meu a obtinut decizie a CCSD in anul 2009. Intre timp a decedat iar noi am preluat dosarul. Raspunsul celor de la ANRP este ca au trecut 3 ani de la emiterea deciziei, iar tatal nostru nu si-a exprimat alegerea, daca vrea actinuni la FP sau bani. Dar din cate am citit pe internet ANRP a fost suspendata 2 ani si jumatate, timp in care au fost suspendata si emiterea de plati sau primirea de documente. Acum i-am dat in judecat la fix 5 ani de la data emiterii deciziei. Spuneti-mi va rog, am vreo sansa de castig sau ma bat cu morile de vant..? Multumesc
Discuție Legea 165/2013
Buna ziua, Am un dosar la anrp, la care am decizie a Comisiei de evaluare, de plata a despaguburilor in cuantum de 808.000 lei. Potrivit noii legi, voi primi banii in transe egale in 5 ani, sau voi primi puncte sau actiuni la FP? decizia comisiei este din 2009,,...de atunci nu mai am nici un semnd de la ANRP. Multumesc
Discuție Legea 10/2001
Buna ziua. Ma numesc R.C. si am un dosar pe rol la tribunalul Iasi, privind legea 10/2001. Dosarul este din 2009, iar in decembrie 2011 s-a incheiat, cred. Avocatul meu nu-mi da prea multe explicatii, motiv pentru care l-am si concediat. Ultimele "noutati" privind dosarul meu le-am aflat de pe internet, pe portal.just.ro. Scrie cam asa:
"16/02/2011 - Admite cererea. Solutie: Admite acţiunea civilă formulată de reclamantul R.C. în contradictoriu cu pârâtul Primarul Mun. Iaşi. Dispune anularea dispoziţiei nr. 2258 din 10.11.2008 emisă de pârât. Dispune acordarea către reclamantul R.C. de despăgubiri în condiţiile legii speciale pentru imobilul construcţie moară, instalaţii şi utilaje, precum şi terenul aferent în suprafaţă de 2502 m.p. care a fost situat în Iaşi, str. .... Cu apel în 15 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică azi, 16.02.2011.
07/12/2011 - Încheiere. Solutie: Admite cererea. Dispune investirea cu formulă executorie. "

Imi puteti spune ce se intampla mai departe? Ce trebuie sa mai fac, sau cui trebuie sa ma adresez pentru a intra in posesia actiunilor la FP? Pentru ca din cate am inteles voi fi despagubit in actiuni la Fondul Proprietatea.

Va multumesc anticipat.
R.C.