avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 680 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... decizie ICCJ
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

decizie ICCJ

Buna ziua.
am o intrebare legata de o decizie a Inaltei Curti: Inalta curte caseaza o sentinta a Curtii de Apel Bucuresti, casează sentinţa recurată şi trimite cauza spre rejudecare la aceeaşi instanţă. Definitivă.
ce inseamna acest lucru? dosarul se va duce spre rejudecarer la Curtea de Apel, sau Inalta curte va fixa un nou termen prin care va da o noua sentinta? daca Inalta Curte caseaza sentinta Curtii de Apel, inseamna ca aceasta din urma a emis o decizie eronata, si este posibil sa am castig de cauza?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: cipelinio , utilizator 08:55, 9 Mai 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara,
Va trimite acel dosat la Curtea de Apel spre rejudecare!
Buna seara. Multumesc pentru raspuns. Daca va trimite dosarul inapoi la Curte, inseamna ca prima decizie a curtii a fost eronata, si e posibil sa primesc o decizie pozitiva, sau este posbil sa dea alta decizie tot in defavoarea mea...?
multumesc.

Av. Gabriel Klein Kiritescu a scris:

Buna seara,
Va trimite acel dosat la Curtea de Apel spre rejudecare!

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
E posibil și ... și ...
Problemele de drept dezlegate de instanta de recurs sunt obligatorii pentru instanta care (re)judecă fondul.
Dacă aș cunoaște motivarea, aș mai putea aprecia cam incotro atâtnă soluția. Altminteri, este ca și cum m-ați întreba: ce ziceți? cap sau pajură?
Ultima modificare: Miercuri, 9 Mai 2018
romascanu, moderator
Buna ziua.
pe scurt, este vorba de un dosar la ANRP, in care bunicul meu a obtinut in 2009 o decizie a CCSD prin care i se acorda despagubiri in lei. bunicul meu a decedat in 2010, tala meu, unicul mostenitor, a decedat si el in 2013, iar eu cu surorile mele suntem mostenitorii de drept ai defunctilor. in 2014 am dat in judecata ANRP pentru a-i obliga sa ne acorde despagubirile conform deciziei CCSD, dar ei afirmau ca acea decizie ar fi anulata, deoarece este emisa pe numele unui defunct. Curtea de Apel Bucuresti a hotarat in 2015 ca ANRP ar avea dreptate, si le-au dat castig de cauza. acum, dupa 3 ani de la depunerea dosarului la ICCJ, a venit aceasta decizie prin care caseaza decizia Curtii de Apel Bucuresti si retrimtie cauza spre judecare aceleeasi instante.
Odata ce ICCJ trimite cauza spre rejudecare, noi intelegem ca in prima instanta Curtea de Apel a dat o sentinta gresita, iar acum trebuie sa reanalizeze dosarul..
Multumesc anticipat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casarea sentintei - lamurire consoles consoles ce ie mai exact cand inalta curte de justitie si casatie caseaza un dosar si trimite cauza spre rejudecare (vezi toată discuția)
Inalta curte de casatie si justitie ,caseaza decizia si sentinta trimitere rejudecare stefamob stefamob La data de 18 01 2006 Inalta Curte de Casatie si Justitie caseaza decizia si sentinta si trimite catre tribunal la rejudecare , DOSARUL NU A AJUNS NICI PANA ... (vezi toată discuția)
Caseaza sentinţa recurata şi trimite cauza spre rejudecare aceleiaşi instanţe de fond s_nicolae s_nicolae Buna ziua, Am avut o decizie data de Tribunalul Ialomita care imi era favorabila. O ruda foarte indepartata a facut recurs la Curtea de Apel Bucuresti, ... (vezi toată discuția)