avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1320 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... caseaza sentinţa recurata şi trimite cauza spre ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

caseaza sentinţa recurata şi trimite cauza spre rejudecare aceleiaşi instanţe de fond

Buna ziua,

Am avut o decizie data de Tribunalul Ialomita care imi era favorabila. O ruda foarte indepartata a facut recurs la Curtea de Apel Bucuresti, Sectia a IV-a Civila, pentru a contesta un act emis de Primaria Slobozia si se pare ca a obtinut "caseaza sentinţa recurata şi trimite cauza spre rejudecare aceleiaşi instanţe de fond" printr-o decizie din Februarie 2016. Din cite inteleg eu inseamna ca se reia judecata de la inceput? Si daca da, unde? La Tribunalul Ialomita? Sau la Curtea de Apel Bucuresti? Si cind va fi fixat noul termen, deoarece pina in prezent nu am primit nicio citatie si nici pe site-ul Tribunalului Ialomita nu am gasit vreun nou dosar.
Cel mai recent răspuns: Radu9 , utilizator 22:05, 30 Mai 2016
Se reia judecata de la început la Tribunalul Ialomița. Se va fixa un termen de îndată ce se întoarce dosarul de fond la instanță (după motivarea deciziei Curții de Apel), urmând să fiți citat. Sentința dată după această rejudecare va putea fi atacată încă o dată cu recurs.
Radu9 a scris:

Se reia judecata de la început la Tribunalul Ialomița. Se va fixa un termen de îndată ce se întoarce dosarul de fond la instanță (după motivarea deciziei Curții de Apel), urmând să fiți citat. Sentința dată după această rejudecare va putea fi atacată încă o dată cu recurs.

Stiti cumva cam cit dureaza de obicei ca sa se intoarca dosarul la Tribunalul Ialomita? Deja au trecut 3 luni de atunci si nimic...
Daca Tribunalul Ialomita imi da dreptate din nou si acea ruda face iar recurs la Curtea de Apel Bucuresti, ne intoarcem in acelasi punct? Practic batem pasul pe loc ani de zile intr-un cerc vicios?!?

Depinde de cât de mult le ia judecătorilor să motiveze. Apoi, dacă se întoarce în iunie probabil primiți termen în august sau septembrie pentru că urmează și vacanța. A doua oară, chiar dacă se va casa, rejudecarea va fi făcută de Curtea de Apel (deci nu se va mai retrimite dosarul primei instanțe), iar decizia va fi definitivă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daca partea recurenta va castiga recursul, ce se va intâmpla? ... Narcisa_ Narcisa_ Daca partea recurenta va castiga recursul, ce se va intâmpla? Instanta de recurs ca retrimite spre rejudecare instanței inferioare? Recurenta a ... (vezi toată discuția)
Decizie iccj cipelinio cipelinio Buna ziua. am o intrebare legata de o decizie a Inaltei Curti: Inalta curte caseaza o sentinta a Curtii de Apel Bucuresti, casează sentinţa recurată şi ... (vezi toată discuția)
Sentinta irevocabila Vasile75 Vasile75 Admite recursul. Casează decizia civilă recurată. Trimite cauza spre rejudecarea apelului, aceleiaşi instanţe - Tribunalul Bucureşti. ... (vezi toată discuția)