Multumesc mult pentru raspunsuri.
Deschiderea mostenirii se poate face la Constanta, de exemplu, unde sa fim prezenti toti 3? Sau trebuie facuta in Bacau?
La fel si dezbaterea mostenirii..
Buna ziua,
Mama mea a decedat anul acesta in februarie. Avea contractat un credit din septembrie 2015 pe 5 ani. Creditul avea si o asigurare atasata.
Cauza decesului a fost cancer (limfom malign) si la deschiderea dosarului de daune mi s-a cerut fisa de la medicul de familie pentru a se observa daca acest cancer a fost diagnosticat inainte de contractarea creditului. El a fost diagnosticat cu 4 luni inainte de deces, deci creditul era deja luat. Dar cei de la asigurari s-au luat de alte afectiuni din fisa de la medicul de familie (cardiopatie ischemica, tumoare a vezicii urinare) diagnosticate anterior contractarii creditului si au tras concluzia ca a ascuns aceste probleme de sanatate (care daca ar fi fost dezvaluite nu i-ar mai fi fost acordat creditul -o refinantare defapt) si drept urmare a fost respins dosarul de dauna.
Ce putem face? trebuie sa platim in continuare ratele respective?
Suma contractata era de 5000 lei. Restanta e de vreo 2500. Nu este foarte mult.
Dar in ce fel ne pot constrange pe noi, mostenitorii, sa platim? Nu a fost nimeni coplatitor/girant pe contract. Nu s-a girat cu niciun bun creditul respectiv.
Putem ataca decizia celor de la asigurari de a refuza dosarul de dauna? In baza faptului ca motivul decesului a fost o boala instalata dupa luarea creditului .
Multumesc
Buna ziua,
Situatia noastra este asa: suntem 3 frati. Tatal a decedat in 2006 si noi am renuntat la mostenire in favoarea mamei. Anul acesta in februarie a decedat si mama.
Pasii de urmat ar fi: deschiderea mostenirii (sa spuna fiecare daca vrea sa fie mostenitor sau nu)- in maxim un an de la decesul mamei. Si apoi dezbaterea mostenirii - fara limita de timp.
Bunurile ramase ar fi un apartament si un teren de 100mp in Bacau. Eu locuiesc in acest apartament in Bacau, fratii mei locuiesc in Constanta.
Cum ar trebui sa opteze fratii mei (sa accepte sau sa renunte la mostenire in favoarea mea) astfel incat dupa stabilirea proprietarului/proprietarilor apartamentului sa nu fie nevoie de prezenta tuturor pentru diverse contracte ce se vor incheia ulterior care necesita prezenta proprietarului/proprietarilor.
Ma gandesc la reinnoirea buletinului, schimbarea contractului de furnizare a energiei electrice / gaz.
Sper ca s-a inteles intrebarea mea: daca suntem 3 mostenitori, 3 proprietari ai apartamentului si sotul meu, de ex, trebuie sa-si reinnoiasca cartea de identitate, trebuie sa mearga la politie insotit de toti cei 3 proprietari?
Buna ziua,
Urmeaza sa intru in septembrie 2016 in concediu de crestere copil.
Detin un apartament dat in chirie (500 ron) pentru care platesc impozit si asigurari sociale. Contractul de inchiriere e incheiat pt perioada 1.07.2015-30.06.2016, deci un an, si recent am incheiat o prelungire pe inca un an (pana pe 30.06.2017), probabil voi semna si anul viitor o prelungire
Intrebarea mea este daca la calculul indemnizatiei se va lua in calcul doar venitul din salariu din ultimele 12 luni sau pot sa prind si venitul din aceasta dare in folosinta a bunurilor?
In cazul defectarii in conditii normale de utilizare pe durata perioadei de acordare a garantiei comerciale consumatorul are dreptul de a solicita vanzatorului in primul rand repararea produsului sau are dreptul de a solicita inlocuirea produsului, in fiecare caz fara plata, cu exceptia situatiei in care masura este imposibila sau disproportionata(O masura reparatorie va fi considerata a disproportionata daca ea impune vanzatorului costuri care sunt nerezonabile in comparatie cu cealalta masura reparatorie luindu-se in considerare valoarea pe care ar fi avut-o produsele daca nu ar fi existat defectul; importanta in utilizare a defectului; daca cealalta masura reparatorie ar fi realizata fara un inconvenient semnificativ pentru consumator; O masura reparatorie va fi considerata ca imposibila daca vanzatorul nu poate asigura produse identice pentru inlocuire sau piese de schimb pentru reparare, inclusiv ca urmare a lipsei utilajelor sau a tehnologiei aferente)
Buna ziua,
Am o tableta cumparata de pe emag.ro cu garantie 2 ani de zile care expira in mai 2015. Tableta a fost in service de 8 ori cu diverse probleme. A fost reparata de fiecare data, nu am de ce ma plange.
Intrebarea este daca pot solicita inlocuirea ei. Cate reparatii trebuie sa mai sufere ca sa mi se inlocuiasca?
Cand va iesi din garantie oricum n-o sa-mi mai permit sa o trimit in fiecare luna la reparat...
Buna ziua,
In 2011 am achitat taxele de emitere a pasaportului simplu electronic dar nu am reusit sa depun actele pentru obtinerea lui.
Mai am inca chitantele (erau 2), intrebarea este daca mai sunt valabile (au trecut 3 ani) si le pot folosi la depunearea dosarului.
Buna ziua,
Am intrat in concediul de crestere copil incepand cu 5.01.2014.
Pe decizie indemnizatia este 2273 lei, ceea ce e corect, adica 85% din media ultimelor 12 salarii.
Problema mea este ca abia luna aceasta am primit prima data indemnizatia, mai exact pentru lunile ianuarie (incepand cu data de 5.01) si pe februarie si valoarea a fost 4453 lei. Aici nu-mi iese socoteala, stiu ca ianuarie nu a fost luna intreaga dar tot cred ca s-a calculat ceva gresit. Se presupune ca cei 4453 lei pe care i-am gasit pe card includ si alocatia de 200 lei a copilului.
Intrebarea este: indemnizatia se acorda in functie de numarul de zile calendaristice? Sau de nr de zile lucratoare din luna? Sau in fiecare luna, indiferent ca e februarie(28 zile) sau martie (31 zile) eu tot 2273 lei trebuie sa incasez?
Multumesc
multumesc pt informatii.
se pare ca mai e o speranta!
salariul meu pe cartea de munca este 500 RON
si jumatate din sal mediu brut pe economie ar fi 538.5