avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 454 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Inlocuirea unui produs aflat in garantie
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Inlocuirea unui produs aflat in garantie

Buna ziua,
Am o tableta cumparata de pe emag.ro cu garantie 2 ani de zile care expira in mai 2015. Tableta a fost in service de 8 ori cu diverse probleme. A fost reparata de fiecare data, nu am de ce ma plange.
Intrebarea este daca pot solicita inlocuirea ei. Cate reparatii trebuie sa mai sufere ca sa mi se inlocuiasca?
Cand va iesi din garantie oricum n-o sa-mi mai permit sa o trimit in fiecare luna la reparat...

Multumesc
Ultima modificare: Marți, 6 Ianuarie 2015
katy20ro, utilizator
Cel mai recent răspuns: katy20ro , utilizator 21:07, 6 Ianuarie 2015
Din cate stiam eu de la 3 vizite in service in sus se poate proceda la inlocuirea produsului.
In certificatul de garantie un paragraf zice asa:

In cazul defectarii in conditii normale de utilizare pe durata perioadei de acordare a garantiei comerciale consumatorul are dreptul de a solicita vanzatorului in primul rand repararea produsului sau are dreptul de a solicita inlocuirea produsului, in fiecare caz fara plata, cu exceptia situatiei in care masura este imposibila sau disproportionata(O masura reparatorie va fi considerata a disproportionata daca ea impune vanzatorului costuri care sunt nerezonabile in comparatie cu cealalta masura reparatorie luindu-se in considerare valoarea pe care ar fi avut-o produsele daca nu ar fi existat defectul; importanta in utilizare a defectului; daca cealalta masura reparatorie ar fi realizata fara un inconvenient semnificativ pentru consumator; O masura reparatorie va fi considerata ca imposibila daca vanzatorul nu poate asigura produse identice pentru inlocuire sau piese de schimb pentru reparare, inclusiv ca urmare a lipsei utilajelor sau a tehnologiei aferente)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Produs defectat in cadrul termenului de garantie dddgab dddgab Am cumparat un toaster care s-a defectat dupa 10 luni si cateva zile de la cumparare. Garantia este, conform certificatului, de 12 luni. Daca il voi da la ... (vezi toată discuția)
Produse defectuoase Saturnine Saturnine Buna ziua, Am tot cautat pe internet dar nu am gasit un raspuns concet . Daca achizitionez un produs ( sa zicem o pompa de bicicleta) ma duc cu ea acasa sa ... (vezi toată discuția)
Telefon cu defect dupa 2 zile mikloshorvath mikloshorvath Buna, am cumparat un telefon si dupa 2 zile, s-a blocat. Dupa scoatere/reintroducere a acumlatorului, s-a revenit. Insa telefonul am cumparat ca si cadou ... (vezi toată discuția)