Varsta maxima pana la care poti primi pensia de urmas nu s-a modificat pana acum in Legea 19/2000.
Iti sugerez sa informezi oficiul de pensii ca au gresit si sa le returnezi banii.
In ceea ce te priveste ti se aplica art. 66 lit. b) din Legea 19/2000:
"Art. 66
Copiii au dreptul la pensie de urmaş:
a) până la vârsta de 16 ani;
b) dacă îşi continuă studiile într-o formă de învăţământ organizată potrivit legii, până la terminarea acestora, fără a depăşi vârsta de 26 de ani; ..."
Am implinit recent 25 de ani iar tatal meu a decedat cam tot in aceeasi perioada(la 62 ani).
Problema este ca el trebuia sa iasa la pensie din mai 2006 dar i-a fost respins dosarul de pensie pt ca i-au fost calculati gresit anii de munca/grupa! Ca urmare, i-a dat in judecata pe cei de la Casa de Pensii si acum asteptam hotararea!Din mai, de cand i-a fost respins dosarul, a intrat in somaj pana acum.
As vrea sa stiu ce acte sunt necesare ca sa beneficieaz de pensia de urmas... avand in vedere ca nu e pensionar, inca!
Am uitat sa mentionez ca acum, in toamna, ma voi inscrie la un masterat, la universitatea de stat sau una particulara acreditata, nu m-am hotarat!
Mai pot beneficia de pensia de urmas, un an, cat mai am pana la 26 de ani?
Si inca un detaliu:eu lucrez - am 4 luni vechime in cartea de munca (CM e la ITM Galati, iar eu lucrez in Bacau)
cred ca asta e tot.....
astept un raspuns
Multumesc frumos!