avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 994 soluții astăzi
Forum Activitate roxa81

Activitate roxa81

buna ziua, am si eu o mare nelamurire...dupa ce cu greu am reusit sa obtin indemnizatia de cresterea copilului, acum ma izbesc de o alta problema: refuzarea acordarii stimulentului de insertie
Am primit urmatorul raspuns:
Respingerea acordarii dreptului:
Stimulent de insertie optiunea II, in cuantum de 531 lei, copilul fiind nascut in februarie 2016, reluandu-mi contractul de munca suspendat in septembrie
Respingerea dreptului are la baza motivul: a realizat venituri nete in conditiile art.16 alin(3) lit.(C) din ordonanta de urgenta si nu poate solicita stimulent de insertie conform HG Nr 52/2011 art 12 alin(6)
Eu nu am inteles mai nimic - tin sa precizez ca in perioada in care am avut suspendat contractul de munca pentru cresterea copilului , am realizat venituri fara a depasi acea norma impusa.
Multumesc anticipat pentru o lamurire
am trimis deja un mail, dar nici de acolo nu am primit niciun raspuns....
Buna din nou
Am urmarit subiectul si pe aceasta pagina si pe o alta unde am postat si eu situatia mea asemanatoare.
In momentul de fata, pentru a putea beneficia de indemnizatie mi se cere sa suspend activitatea CMI, desi eu mai am angajate la cabinet.
La social mi s-a spus ca altfel, la controlul incrucisat cu finantele (care e pe CNP) mi se va retrage toata indemnizatia , deoarece incasarile cabinetului intra pe CNP. Tot ce pot sa-mi "ofere" este stimulentul de insertie.
De 2 luni incerc sa obtin un raspuns ce sa fac si cum sa fac ca sapot bebeficia de indemnizatie, fara a suspenda activitatea si fara a da oamenii afara de la locul de munca.
Poate cineva sa-mi dea o idee sau un sfat? Mentionez ca in urma cu 4 ani am fost in aceeasi situatie, dar atunci mi s-a acordat indemnizatia, fara asuspenda activitatea, doar cu o declaratie ca mi-am depus incetarea activitatii la Colegiul; Medicilor........acum????
Răspuns la discuția Indemnizatie crestere copil
buna ziua,
m-am regasit partial in acest subiect.
Urmeaza sa nasc la inceputul lunii martie si nu stiu cum va fi cu indemnizatia. Eu detin un cabinet medical individual , fiind sigurul loc de munca, dar am angajati si nu pot sa suspend activitatea. Cum pot sa procedez acum ?
Mentionez ca in 2012 , la cealalta sarcina nu mi s-a cerut suspendarea activitatii, dar acum nu stiu unde ma voi incadra.
Sper sa ma poata ajuta cineva
Multumesc
Buna ziua, am si eu o nelamurire si poate ma puteti ajuta.
Am fost in concediu prenatal si postnatal, incepand cu 20ianuarie 2012. Sunt medic dentist si pentru calcularea concediului mi s-a cerut declaratia estimativa pe 2011. Dupa ce am incheiat anul fiscal si am obtinut declaratia finala, am fost pentru recalculare. Mi s-a spus ca nu se poate face nimic. Acum mi-au controlat actele si mi-au zis ca indiferent daca mi se face recalcularea sau nu, nu voi primi bani in plus , ci mi se face o compenasare, in cazul in care am depasit plafonul maxim....dar oricum nu s-a recalculat nimic, ci m-au trimis la art.11, alin 1, lit A din ordinul 60/32/2006 cu modificari si actualizari.
As dori sa ma lamuriti, ca nu prea am inteles mare lucru
ok si in caszul acesta se face un dosar special la angajaresau cum se procedeaza?
am urmarit posturile referitoare la subventiile acordate absolventiilor, dar totusi as mai avea o nelamurire; daca vreau sa angajez o asistenta medicala absolventa a scolii postliceale in 2012, se mai acorda subventie sau nu? Si daca dupa o vreme, decide sa-si prezinte demisia, ce implica acest lucru?
am urmarit subiectul, fiind interesata momentan in a angaja o asistenta medicala la CMI, fara contract cu casa de sanatate. Intreb daca s-a mai schimbat ceva? Cat e acum salariul minim? si cum e cu indicii? mai sunt sau nu valabili?
Multumesc pentru raspunsuri. De saptamana viitoare voi incepe demersurile pentru concediu prenatal. Daca mai apar nelamuriri o sa va tin la curent.
Am incheiat contractul pentru concedii si indemnizatii de boala, dar doar din noiembrie anul trecut (nu am stiut mai devreme) - ar fi trebuit mai devreme sau exista o perioada minima pentru care trebuie platiti ca sa beneficiezi de indemnizatie?