buna ziua, am si eu o mare nelamurire...dupa ce cu greu am reusit sa obtin indemnizatia de cresterea copilului, acum ma izbesc de o alta problema: refuzarea acordarii stimulentului de insertie
Am primit urmatorul raspuns:
Respingerea acordarii dreptului:
Stimulent de insertie optiunea II, in cuantum de 531 lei, copilul fiind nascut in februarie 2016, reluandu-mi contractul de munca suspendat in septembrie
Respingerea dreptului are la baza motivul: a realizat venituri nete in conditiile art.16 alin(3) lit.(C) din ordonanta de urgenta si nu poate solicita stimulent de insertie conform HG Nr 52/2011 art 12 alin(6)
Eu nu am inteles mai nimic - tin sa precizez ca in perioada in care am avut suspendat contractul de munca pentru cresterea copilului , am realizat venituri fara a depasi acea norma impusa.
Multumesc anticipat pentru o lamurire
Buna din nou
Am urmarit subiectul si pe aceasta pagina si pe o alta unde am postat si eu situatia mea asemanatoare.
In momentul de fata, pentru a putea beneficia de indemnizatie mi se cere sa suspend activitatea CMI, desi eu mai am angajate la cabinet.
La social mi s-a spus ca altfel, la controlul incrucisat cu finantele (care e pe CNP) mi se va retrage toata indemnizatia , deoarece incasarile cabinetului intra pe CNP. Tot ce pot sa-mi "ofere" este stimulentul de insertie.
De 2 luni incerc sa obtin un raspuns ce sa fac si cum sa fac ca sapot bebeficia de indemnizatie, fara a suspenda activitatea si fara a da oamenii afara de la locul de munca.
Poate cineva sa-mi dea o idee sau un sfat? Mentionez ca in urma cu 4 ani am fost in aceeasi situatie, dar atunci mi s-a acordat indemnizatia, fara asuspenda activitatea, doar cu o declaratie ca mi-am depus incetarea activitatii la Colegiul; Medicilor........acum????
buna ziua,
m-am regasit partial in acest subiect.
Urmeaza sa nasc la inceputul lunii martie si nu stiu cum va fi cu indemnizatia. Eu detin un cabinet medical individual , fiind sigurul loc de munca, dar am angajati si nu pot sa suspend activitatea. Cum pot sa procedez acum ?
Mentionez ca in 2012 , la cealalta sarcina nu mi s-a cerut suspendarea activitatii, dar acum nu stiu unde ma voi incadra.
Sper sa ma poata ajuta cineva
Multumesc
Buna ziua, am si eu o nelamurire si poate ma puteti ajuta.
Am fost in concediu prenatal si postnatal, incepand cu 20ianuarie 2012. Sunt medic dentist si pentru calcularea concediului mi s-a cerut declaratia estimativa pe 2011. Dupa ce am incheiat anul fiscal si am obtinut declaratia finala, am fost pentru recalculare. Mi s-a spus ca nu se poate face nimic. Acum mi-au controlat actele si mi-au zis ca indiferent daca mi se face recalcularea sau nu, nu voi primi bani in plus , ci mi se face o compenasare, in cazul in care am depasit plafonul maxim....dar oricum nu s-a recalculat nimic, ci m-au trimis la art.11, alin 1, lit A din ordinul 60/32/2006 cu modificari si actualizari.
As dori sa ma lamuriti, ca nu prea am inteles mare lucru
am urmarit posturile referitoare la subventiile acordate absolventiilor, dar totusi as mai avea o nelamurire; daca vreau sa angajez o asistenta medicala absolventa a scolii postliceale in 2012, se mai acorda subventie sau nu? Si daca dupa o vreme, decide sa-si prezinte demisia, ce implica acest lucru?
am urmarit subiectul, fiind interesata momentan in a angaja o asistenta medicala la CMI, fara contract cu casa de sanatate. Intreb daca s-a mai schimbat ceva? Cat e acum salariul minim? si cum e cu indicii? mai sunt sau nu valabili?
Am incheiat contractul pentru concedii si indemnizatii de boala, dar doar din noiembrie anul trecut (nu am stiut mai devreme) - ar fi trebuit mai devreme sau exista o perioada minima pentru care trebuie platiti ca sa beneficiezi de indemnizatie?