avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 565 soluții astăzi
Forum Activitate claudia030175

Activitate claudia030175

Discuție radiere auto
Se poate radia si scade din evidenta fiscala un autoturism printr-o declaratie notariala ca nu il mai detin ? E valabil si daca apartine SRL? Cat costa o astfel de declaratie ? mentionez ca nu mai am decat o copie a cartii de id. a masinii (masina din 1998 - am citit ca cele mai vechi de 30 ani se pot radia usor)
Discuție Declaratia 094
Nu vi se pare ciudat ca in formularul 094 nu precizam anul pentru care declaram cifra de afaceri ? De cand s-a inventat astept sa apara un formular normal, in care sa scriem ANUL !
dar daca sunt neplatitor de TVA fara cod roi si am o achizitie intracomunitara sub 10000 euro achit tva in Romania ? (pe factura nu este trecut TVA)
are cineva o monografie contabila a proiectului ? Se face si cont de executie pentru bugetul primit? Contabilitatea se tine in lei sau in euro ?
Multumesc !
Discuție Refuz vaccinare
Cunoaste cineva o lege in care scrie clar ca vaccinul este obligatoriu ? Eu am citit mult despre cat de nocive sunt si ce mare afacere sunt acestea si nu vreau sa-mi mai vaccinez copilul. Poate sa ma oblige cineva ? A fost amenintat ca nu va mai fi primit in scoala. Eu stiu ca invatamantul este obligatoriu, nu vaccinul !
Discuție Pensie boala
As dori sa intreb daca o persoana bolnava de schizofrenie, boala dobandita in facultate - 1995 - (are doar doi ani lucrati) cu certificat de handicap luat de doi ani - 2012 - (pana acum nu a vrut sa-si accepte boala, tot a sperat intr-o recuperare) are dreptul la o pensie ? Daca da, aceasta pensie il opreste la a mai avea un contract de munca vreodata ? (el tot spera ca va putea gasi un serviciu)
Răspuns la discuția Conventie civila
iata ce scrie pe Finante Valcea pe 13 septembrie:

"Obligaţii fiscale
A. Pentru contribuabilii care obţin venituri din activităţi desfăşurate în baza contractelor/convenţiilor civile încheiate potrivit Codului Civil, precum şi a contractelor de agent; din activitatea de expertiză contabilă şi tehnică, judiciară şi extrajudiciară, plătitorii de venit calculează şi reţin următoarele contribuţii:

- contribuţia individuală de asigurări sociale (CAS - 10,5%) şi contribuţia individuală de asigurări sociale de sănătate (CASS - 5,5%), dacă acestea sunt singurele venituri realizate;

- numai contribuţia individuală de asigurări sociale de sănătate (CASS - 5,5%), dacă persoana care realizează venitul este deja asigurată în sistemul public de pensii sau asigurată în sisteme proprii de asigurări sociale neintegrate în sistemul public de pensii sau are calitatea de pensionar."

adica nu plateste 10,5% , eu nu eram sigura de contributia la sanatate, dar la pensii sigur nu plateste daca este salariat in alta parte.
Răspuns la discuția Conventie civila
dar daca este salariat in alta parte ce i se retine ?
Multumesc anticipat pt raspuns!