avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 464 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA TVA pentru Achizitie intracomunitara sub plafonul de ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

TVA pentru Achizitie intracomunitara sub plafonul de 10.000 Euro

Va rog ajutor pentru intelegerea art 126 alin 4b din Codul fiscal. Suntem S.C. neplatitor de TVA in Romania, dar inregistrat prin optiune pentru TVA intracomunitar si inregistrat si in ROI (cu cod VIES). Achizitia intracomunitara este sub plafonul stabilit de art. 126 alin 4 b. Factura emisa de furnizor este fara TVA (si el este cu VAT valid). Trebuie sa achit TVA in Romania?
Cel mai recent răspuns: claudia030175 , utilizator 13:01, 11 Noiembrie 2014
da, trebuie sa achitati tva in romania pentru ca ati optat pentru acest lucru comunicand furnizorului codul de tva obtinut in urma inregistrarii.

art. 126, alin 4
(6) Persoanele impozabile şi persoanele juridice neimpozabile, eligibile pentru derogarea prevăzută la alin. (4), au dreptul să opteze pentru regimul general prevăzut la alin. (3) lit. a). Opţiunea se aplică pentru cel puţin doi ani calendaristici.

În sensul art. 126 alin. (6) din Codul fiscal, persoanele impozabile care efectuează numai operaţiuni pentru care taxa nu este deductibilă şi persoanele juridice neimpozabile, care nu sunt înregistrate în scopuri de TVA conform art. 153 din Codul fiscal, care nu depăşesc plafonul pentru achiziţii intracomunitare, pot opta pentru regimul general prevăzut la art. 126 alin. (3) lit. a) din Codul fiscal. Aceste persoane sunt obligate la plata taxei în România pentru toate achiziţiile intracomunitare de la data la care îşi exercită opţiunea şi vor solicita un cod de înregistrare în scopuri de TVA conform art. 153^1 alin. (2) din Codul fiscal. Aceste persoane pot solicita anularea înregistrării oricând după încheierea a 2 ani calendaristici ce urmează celui în care s-au înregistrat, conform art. 153^1 alin. (6) din Codul fiscal.
dar daca sunt neplatitor de TVA fara cod roi si am o achizitie intracomunitara sub 10000 euro achit tva in Romania ? (pe factura nu este trecut TVA)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Srl neplatitoare tva import fructe jovana jovana Buna ziua, am un SRL nou, neplatitor de TVA si doreste sa importe fructe din UE, trebuie sa devina platitor de TVA, prin optiune, si apoi sa se inscrie in ... (vezi toată discuția)
Srl nou neplatitor de tva a achizitionat din spania produse de 14 300 euro , devine platitor de tva in urma acestei achizitii? hilo hilo un srl infiintat in luna noiembrie 2010 ca fiind neplatitoare de tva a achizitionat dintr-un stat membru ue adica spania confectii in valoare de 14 300 ... (vezi toată discuția)
Pfa norma de venit, intracomunitar, declaratii robilix robilix buna ziua am un pfa cu norma de venit, neplatitor de tva deoarece prestez servicii si in tarile UE am depus cererea pentru cif de tva, eu ramanand ... (vezi toată discuția)