avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 842 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters236831

Activitate ContSters236831

Răspuns la discuția Art.52 alin.2 Legea nr.7/1996
am inteles, va multumesc frumos
buna seara

va rog ma puteti ajuta cu lamuriri referitoare la aceasta lege? la ce se refera mai exact? s-a primit o citatie cu referire la aceasta lege, pentru indreptarea erorilor materiale survenite cu deschiderea cartii funciare pt un apartament cumparat dintr-o casa nationalizata? se poate sa revendice casa proprietarul care a aparut dupa mai mult de 10 ani?
buna ziua, va rog sa ma ajutati si pe mine cu lamuriri ref.la situatia de mai jos.
ce se poate face in cazul in care un apartament dintr-o casa nationalizata a fost cumparata acum aproximativ 15 ani sau chiar mai mult de catre chirias, iar acum mostenitorul proprietarului a revendicat aceasta casa. In casa exista apartamente care nu au fost cumparate, ci au ramas in continuare chiriate. Mostenitorul a trimis proprietarei ap. cumparat o notificare prin care doreste desfiintarea coridorului comun si infiintarea unei alte cai de acces din exterior separat pentru apartamentul respectiv. In cazul in care as fi de acord, cine trebuie sa suporte cheltuielile pentru construirea noii cai de acces? Pot cere si alte daune materiale in plus, deoarece trebuie sa modific apartamentul si in interior si astfel din ap. cu 3 camere voi avea unul cu 2? O alta problema ar fi ca mostenitorul solicita si desfiintarea garajului aflat pe terenul pentru care s-a platit chirie (in fiecare an) si chiar si pt anul acesta deja s-a platit chiria la primarie. Acest garaj exista deja de mai bine de 40 ani, exista factura de cumparare, dar alte documente nu. Va rog sa imi spuneti ce pot face si in legatura cu garajul? Cine trebuie sa suporte cheltuielile cu demolarea garajului? Mostenitorul a mentionat in notificare ca in caz de neprezentare, ne va da in judecata si noi vom fi obligati sa platim cheltuielile de judecata. In speranta unui raspuns, va multumesc
buna ziua, va rog sa ma ajutati si pe mine cu lamuriri ref.la situatia de mai jos.
ce se poate face in cazul in care, un apartament dintr-o casa nationalizata a fost cumparata acum aproximativ 15 ani sau chiar mai mult, iar acum mostenitorul proprietarului a revendicat aceasta casa. In casa exista apartamente care nu au fost cumparate. Mostenitorul a trimis proprietarei ap. cumparat o notificare prin care doreste desfiintarea coridorului comun si infiintarea unei alte cai de acces din exterior separat pentru apartamentul respectiv. In cazul in care as fi de acord, cine trebuie sa suporte cheltuielile pentru construirea noii cai de acces? Pot cere si alte daune materiale, deoarece, trebuie sa modific apartamentul si in interior si astfel din ap. cu 3 camere voi avea unul cu 2? O alta problema ar fi ca mostenitorul solicita si desfiintarea garajului aflat pe terenul pentru care s-a platit chirie (in fiecare an) si chiar si pt anul acesta deja s-a platit chiria la primarie. Acest garaj exista deja de mai bine de 40 ani, exista factura de cumparare, dar alte documente nu. Va rog sa imi spuneti ce pot face si in legatura cu garajul? Mostenitorul a mentionat in notificare ca in caz de neprezentare, ne va da in judecata si noi vom fi obligati sa platim cheltuielile de judecata. In speranta unui raspuns, va multumesc.
buna ziua,
ce se poate face in cazul in care, un apartament dintr-o casa nationalizata a fost cumparata acum aproximativ 10-12 ani, iar acum mostenitorul proprietarului a revendicat aceasta casa. In casa exista apartamente care nu au fost cumparate. Mostenitorul a trimis proprietarei ap. cumparat o notificare prin care doreste desfiintarea coridorului comun si infiintarea unei alte cai de acces din exterior separat pentru apartamentul respectiv. In cazul in care as fi de acord, cine trebuie sa suporte cheltuielile pentru construirea noii cai de acces? Pot cere si alte daune materiale, deoarece, trebuie sa modific apartamentul si in interior? O alta problema ar fi ca mostenitorul solicita si desfiintarea garajului aflat pe terenul pentru care s-a platit chirie (in fiecare an) si chiar si pt anul acesta deja s-a platit chiria primariei. Acest garaj exista deja de mai bine de 40 ani, exista factura de cumparare, dar alte documente nu. Va rog sa imi spuneti ce pot face si in legatura cu garajul? Mostenitorul a mentionat in notificare ca in caz de neprezentare, ne va da in judecata si noi vom fi obligati sa platim cheltuielile de judecata. In speranta unui raspuns, va multumesc.
buna ziua,
ce se poate face in cazul in care, un apartament dintr-o casa nationalizata a fost cumparata acum aproximativ 10-12 ani, iar acum mostenitorul proprietarului a revendicat aceasta casa. In casa exista apartamente care nu au fost cumparate. Mostenitorul a trimis proprietarei ap. cumparat o notificare prin care doreste desfiintarea coridorului comun si infiintarea unei alte cai de acces din exterior separat pentru apartamentul respectiv. In cazul in care as fi de acord, cine trebuie sa suporte cheltuielile pentru construirea noii cai de acces? Pot cere si alte daune materiale, deoarece, trebuie sa modific apartamentul si in interior? O alta problema ar fi ca mostenitorul solicita si desfiintarea garajului aflat pe terenul pentru care s-a platit chirie (in fiecare an) si chiar si pt anul acesta deja s-a platit chiria primariei. Acest garaj exista deja de mai bine de 40 ani, exista factura de cumparare, dar alte documente nu. Va rog sa imi spuneti ce pot face si in legatura cu garajul? Mostenitorul a mentionat in notificare ca in caz de neprezentare, ne va da in judecata si noi vom fi obligati sa platim cheltuielile de judecata.
va multumesc pentru raspuns. Din pacate prietenului i s-a spus ca este ordin dat de sus sa nu se inmatriculeze nici un autoturism avand proces castigat pentru neplata taxei, deoarece a intrat noua lege in vigoare care obliga pe toata lumea la plata taxei de poluare.
buna seara,
un prieten a castigat procesul deschis pentru inmatricularea auto fara plata taxei. S-a prezentat la politie cu sentinta si toate actele necesare inmatricularii, dar din pacate nu isi poate inmatricula masina pe motiv ca a intrat in vigoare noua lege, care este aprobata de CE si sunt stopate toate inmatricularile de autoturisme cu procese castigate cu neplata taxei.
va rog imi puteti spune ce se poate face in cazul acesta? Si eu am inaintat tot in 2011 proces pentru inmatriculare fara plata taxei, dar ma intreb ce sa fac, sa renunt, avand in vedere ca termenul e pentru iunie si de masina nu ma pot folosi pana atunci?
in speranta unui raspuns,va multumesc.
buna seara, va multumesc pentru raspuns, dar am auzit ca aceasta noua lege intrata in vigoare marti, e legala si e aprobata si de Comisia Europeana. Acest lucru ma pune pe ganduri, deoarece nu stiu daca intr-adevar a fost aprobata de CE si daca da, care sunt sansele de castig a proceselor
buna seara, am si eu o intrebare. Ce se intampla cu cei care au dat statul in judecata anul trecut fie pentru recuperarea taxei, fie pentru inmatricularea autoturismului fara plata taxei de poluare si au termenele fixate pe iunie 2012, iulie 2012 sau chiar mai tarziu? multi au castigat deja astfel de procese...ma intreb ca cei care au termenele fixate dupa inatrarea legii mai au vreo sansa de castig?
in speranta unui raspuns, va multumesc.