avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1055 soluții astăzi
Forum Activitate adinaiuliana

Activitate adinaiuliana

Răspuns la discuția contract de munca si demisie
Nu am dovada ca am fost platita la negru.
Conditiile contractuale au fost indeplinite, dar eu am discutat cu totul alte conditii la interviu, conditii care nu sunt specificate in contract. Cel mai important important aspect care ma deranjeaza este faptul ca 7 luni contractul prevede salariu minim pe economie si 5 luni pe an am aditional pe 2 ore cu salariu minim pe economie raportat la 2 ore. Aceste informatii le-am primit numai in momentul semnarii CM, respectiv aditionalului. Eu cred ca trebuia aceste informatii sa le primesc cand am discutat contitiile de lucru, sa accept sau nu in cunostinta de cauza. Doarece nu mi-am permis sa stau o perioada acasa pana gasesc altceva (in dadusem demisia de la vechiul loc de munca special pentru acest job) am acceptat situatia.

Daca aditionalul nu prevede schimbari ale perioadei de preaviz inseamna ca in continuare se mentine la 20 de zile lucratoare conform CM?
Buna ziua,
Lucrez ca operator date. La interviu am discutat conditiile si salariul pe care le-am acceptat. Pentru ca lucram la o alta firma au asteptat sa termin perioada contractuala de preaviz. In momentul semnarii contractului m-au informat ca o sa am contractual salariu minim pe economie, diferenta pana la suma discutata la interviu o sa o iau "la negru". Am acceptat pentru ca nu aveam ce sa mai fac, terminasem colaborarea cu firma anterioara, si nu imi permiteam sa stau fara un loc de munca. O alta surpriza am avut in noiembrie cand am primit act aditional pe 2 ore. "La negru" salariul si orele lucrate zilnic (in medie 10 ore) fiind neschimbate. Acum firma la care am lucrat anterior mi-au facut o oferta sa ma intorc.
In contractul actual de munca am perioada de preaaviz de 20 zile lucratoare. In aditionalul semnat in noiembrie sunt specificate schimbari salariale si nr numarului zilnic de ore. Sa inteleg ca perioada de preaviz ramane de 20 de zile?
Ce se poate intampla daca nu vreau sa stau in preaviz?
Buna ziua,

Doamna a auzit de la niste vecini ca fiica pentru care doreste exacuarea ar fi gravida in doua luni. Doamna are hotarare judecatoreasca de evacuare emisa in 09.12.2015 dar cei doi au refuzat sa paraseasca locuinta de buna voie. Nu a mers pana acum la executor pentru ca i s-a spus ca pana la 1 martie nu pot fi evacuati fortat. Dat fiind faptul ca este gravida in 2 luni (asa sustine ea) se mai poate pune in executare evacuarea? Cel putin pentru concubin pentru ca nu sunt casatoriti legal. Daca el ar fi evacuat ar pleca si ea dupa el. Repet abii sunt persoane violente si exista martori in acest sens, nu au domiciliu legal la adresa respectiva
Cat dureaza in general o procedura de evacuare de acest gen?
Multumesc.
Buna ziua,
revin cu o problema
Doamna in cauza a intrebat la un executor si i s-a spus ca o costa 2200 fara tva adica undeva la 2650 lei!!!!
Ii este iposibil sa stranga banii acestia din pesia de 500 lei. Persoanele nu vor sa paraseasca imobilul de buna voie, sunt violente, nu ajuta la chetuilei lumina, apa desi femeia are pensia mica si mare parte din consum apartine celor doi. Poate isi va recupera banii pe parcurs avand in vedere ca el s-a angajat de curand, dar ii este IMPOSIBIL sa sa stranga banii pentru onorariu. Ce sfaturi imi dati? Ce poate face?
Buna ziua,
O cunostinta care locuieste la tara a deschis actiune de evacuare impotriva fiicei si concubinului acesteia , ambii persoane cu un comportament violent fata de cunostinta mea.
Hotararea judecatoreasca din 9.12.2015 dispune evacuarea pârâţilor din imobilul proprietatea reclamantei. Obligă pârâţii să plătească reclamantei suma de 800 lei cu titlu de cheltuieli de judecată. Executorie.
Se stie ca pe perioada de iarna nu se poate pune in aplicare hotararea judecatoreasca. Totusi am gasit acest articol: Dispoziţiile alin. (1) nu se aplică în cazul evacuării persoanelor care ocupă abuziv, pe căi de fapt, fără niciun titlu, o locuinţă, şi nici celor care au fost evacuaţi pentru că pun în pericol relaţiile de convieţuire sau tulbură în mod grav liniştea publică.”
Avand in verede ca actiunea a fost deschisa din cauza violentelor celor doua persoane, si niciuna dintre ele nu locuieste cu forme legale la aceea adresa poate cere evacuarea mai devreme? O ameninta constant in special concubinul fiicei. Chiar azi concubinul a spus ca i-a pregatit "ceva" ca ii arata el.
Trebuie sa mearga neaparat la executor? Politia din sat poate face ceva in baza horararii obtinute?
Multumesc.
Nu am primit nimic inapoi, clienta s-a intors dupa 3 ore sustinand ca a fost patata, si pentru ca este genul de clienta de care mai bine te lipsesti, am preferat sa aplanez conflictul promitand ca atunci cand voi primi un produs identic o voi schimba, cu conditia sa nu fie folosita (geanta a ramas la clienta).
Eu pot sa afirm in proportie de 99% ca nu a fost patata, nici eu nici clienta neobservand-o in momentul vanzarii.
clienta a spus doar ca a transportat geanta in porbagaj, eu presupun ca acolo s-a murdarit. Imi este greu sa cred ca nu am observat ca este patata, daca pata exista inainte de achizitie. Este afisat "Marfa vanduta... " dar clienta sustine ca are dreptul sa returneze produsul in 30 de zile. Acest lucru nu este valabil numai pentru magazinul online? In cazul meu nu se returneaza numai daca doreste comerciantul?
Multumesc
Buna seara,
Lucrez la un magazin care comercializeaza genti. Am avut o clienta, a cumparat o geanta, si nu exagerez ca a stat aproape o ora in magazin pana a achizitionat acest produs, l-a pipait, la privit, l-a rasucit, l-a invartit.... :angry:
Dupa 3 ore s-a intors sustinand ca atunci cand a cumparat geanta era deja patata, dorind sa ii fie schimbata cu o alta identica.
Neavand alta pe stoc, am promis sa o schimb, (desi m-am indoit ca era deja patata, pentru ca ar fi fost imposibil sa nu o observe) cand am sa mai primesc modelul, cu conditia sa nu o foloseasca. (clienta a spus ca a transportat-o in porbagajul masini, si este posibil se se fi murdarit in acest loc).
Au trecut trei saptamani si nu am primit acest model, ca urmare clienta a venit si a facut scandal la magzin.
Superiorii mei au refuzat sa schimbe produsul deoarece in momentul in care l-a cumparat si-a dat acordul.
Este indreptatita clienta sa i se schimbe? Mentionez ca pata era vizibila in momentul in care s-a intors, deci era imposibil sa nu fie observata la momentul achizitionarii.
Multumesc
Buna ziua,
Problema este ca sunt despartia, nu pot beneficia de asigurarea sotului, cat despre somaj....vom primi actele necesare prin posta in "timp util" pentru a le depune. Pana atunci...
Buna ziua,
Am fost salariata 7 ani fara nicio spitalizare sau concediu medical in aceasta perioada, fara retete compensate sau gratuite. Acum am fost concediata pe data de 30.03.2012 deoarece firma unde lucram s-a inchis. Problema este ca acum, tocmai acum m-am inbolnavit, destul de grav, lucru care cred ca ar necesita spitalizare. Voi plati spitalizarea? Ce fac daca nu am bani? Salariu cu toate ca am fost angajata nu am luat din decembrie, dar am continuat sa stau la firma in speranta ca voi gasi un alt job si imi voi pastra continuitatea in munca.
De ce servicii medicare gratuite beneficiez?