avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1178 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Evacuare fortata persoane violente
Discuție deschisă în Executare silită

Evacuare fortata persoane violente

Buna ziua,
O cunostinta care locuieste la tara a deschis actiune de evacuare impotriva fiicei si concubinului acesteia , ambii persoane cu un comportament violent fata de cunostinta mea.
Hotararea judecatoreasca din 9.12.2015 dispune evacuarea pârâţilor din imobilul proprietatea reclamantei. Obligă pârâţii să plătească reclamantei suma de 800 lei cu titlu de cheltuieli de judecată. Executorie.
Se stie ca pe perioada de iarna nu se poate pune in aplicare hotararea judecatoreasca. Totusi am gasit acest articol: Dispoziţiile alin. (1) nu se aplică în cazul evacuării persoanelor care ocupă abuziv, pe căi de fapt, fără niciun titlu, o locuinţă, şi nici celor care au fost evacuaţi pentru că pun în pericol relaţiile de convieţuire sau tulbură în mod grav liniştea publică.”
Avand in verede ca actiunea a fost deschisa din cauza violentelor celor doua persoane, si niciuna dintre ele nu locuieste cu forme legale la aceea adresa poate cere evacuarea mai devreme? O ameninta constant in special concubinul fiicei. Chiar azi concubinul a spus ca i-a pregatit "ceva" ca ii arata el.
Trebuie sa mearga neaparat la executor? Politia din sat poate face ceva in baza horararii obtinute?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: adinaiuliana , utilizator 18:29, 5 Martie 2016
Politia nu are nici un fel de atributii in acest gen de probleme.o hotarare judecatoreasca poate fi pusa in executare doar de executorul judecatoresc in cazul in care paratii nu se conformeaza de buna voie.
Buna ziua,
revin cu o problema
Doamna in cauza a intrebat la un executor si i s-a spus ca o costa 2200 fara tva adica undeva la 2650 lei!!!!
Ii este iposibil sa stranga banii acestia din pesia de 500 lei. Persoanele nu vor sa paraseasca imobilul de buna voie, sunt violente, nu ajuta la chetuilei lumina, apa desi femeia are pensia mica si mare parte din consum apartine celor doi. Poate isi va recupera banii pe parcurs avand in vedere ca el s-a angajat de curand, dar ii este IMPOSIBIL sa sa stranga banii pentru onorariu. Ce sfaturi imi dati? Ce poate face?
Contactati si alti executori judecatoresti poate gasiti si onorarii mai accesibile.
Buna ziua,

Doamna a auzit de la niste vecini ca fiica pentru care doreste exacuarea ar fi gravida in doua luni. Doamna are hotarare judecatoreasca de evacuare emisa in 09.12.2015 dar cei doi au refuzat sa paraseasca locuinta de buna voie. Nu a mers pana acum la executor pentru ca i s-a spus ca pana la 1 martie nu pot fi evacuati fortat. Dat fiind faptul ca este gravida in 2 luni (asa sustine ea) se mai poate pune in executare evacuarea? Cel putin pentru concubin pentru ca nu sunt casatoriti legal. Daca el ar fi evacuat ar pleca si ea dupa el. Repet abii sunt persoane violente si exista martori in acest sens, nu au domiciliu legal la adresa respectiva
Cat dureaza in general o procedura de evacuare de acest gen?
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj avovasi avovasi Sunt noua pe forum, asa ca sper sa ma iertati daca am postat mesajul acesta unde nu trebuia:"> Sper ca sa ma poata ajuta cineva cu niste informatii, va rog ... (vezi toată discuția)
Punere in posesie dupa achitare suma licitatie ilenuta1963 ilenuta1963 Va rog frumos sa-mi spuneti daca dupa achitarea unei sume in urma unei licitaii ce sac obiectul unei executari silite supra unui imobil pentru neplata sultei , ... (vezi toată discuția)
Revendicare versus evacuare stepetrache stepetrache mi-a fost restituita, definitiv si irevocabil, prin instanta, casa nationalizata abuziv de la bunicii mei dupa 14 ani lungi de procese intr-o actiune in ... (vezi toată discuția)