avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Punere in posesie dupa achitare suma licitatie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Punere in posesie dupa achitare suma licitatie

Va rog frumos sa-mi spuneti daca dupa achitarea unei sume in urma unei licitaii ce sac obiectul unei executari silite supra unui imobil pentru neplata sultei , mai trebuie facuta alta operatiune . Cei care locuiesc acolo trebuie sa elibereze imediat casa , sau trebuie alta hotarire judecatoreasca ? O prietena mi-a spus ca trebuie alt proces etc ...Va rog frumos lamuriti-ma este urgent .
Cel mai recent răspuns: ilenuta1963 , utilizator 15:09, 28 Septembrie 2014
Simplul fapt ca ati adjudecat un imobil, nu inseamna ca Intrați in casa, din ce Spuneti. Daca locuiește cineva acolo, si refuza sa părăsească locul de buna voie, trebuie evacuați conform legislației in vigoare.
Depinde de calitatea celor care locuiesc in imobil. Daca ei sunt fostii proprietari ai imobilului, actul de adjudecare le este opozabil si ii puteti evacua in baza acestuia, fara alta hotarare judecatoreasca. Va adresati direct executorului.
Doar daca ei sunt chiriasi sau tolerati sub orice titlu acolo, trebuie actiune separata de evacuare.
Nu mai faceti nimic, decat ii cereti executorului sa va puna in posesie.
(2) Totodata, la cererea adjudecatarului, acesta va fi pus in posesia imobilului adjudecat de catre executor, cu exceptia cazului in care a fost pus anterior in posesie, potrivit art. 853 alin. 2.
Acestia locuiesc si au locuit ca si coproprietari . Au de platit o sulta de 30.000 lei ( partaj judiciar ) si nu au bani . Vreau sa mi recuperez banii . Nu vreau esalonat . Deci licitaie cred . Daca nu sweprezinta nimeni cer atribuirea contra sumei datorate . Se poate ?
Nu se prezinta multe persoane la licitatii , dar de obicei se organizeaza de mai multe ori . Din cate am inteles, la o alta intrebare privind acest subiect , a fost doar o licitatie, la pretul intreg. Urmeaza si alte licitatii , si dureza ceva timp . Pana la urma , e vorba de niste oameni scosi in strada , pt. ca nu au toti banii necesari , iar dvs. refuzati o negociere, adica sa va plateasca esalonat.
De fapt , dvs. doriti sa vi se atribuie si partea acestora din imobil??!!

Alte discuții în legătură

Adjudecare imobil licitatie publica - anulare contract de inchiriere Fullbet Fullbet Am imprumutat o suma de bani unei persoane care mi-a garantat imprumutul cu un imobil personal. Intr-un final din cauza ca acesta nu mi-a restituit imprumutul, ... (vezi toată discuția)
Evacuare silita neaprobata Midala Midala Buna ziua, Am si eu o problema. Acum ceva vreme am castigat o licitatie a unui apartament scos de un creditor care nu a primit banii de la proprietar. In ... (vezi toată discuția)
Punere in posesie dupa adjudecare imobil nicolae80 nicolae80 Buna ziua, As dori,daca se poate, sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea situatie: am dobandit prin licitatie un apartament de la o banca ce a executat silit ... (vezi toată discuția)