avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 391 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediere si spitalizare va rog raspuns urgent
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediere si spitalizare va rog raspuns urgent

Buna ziua,
Am fost salariata 7 ani fara nicio spitalizare sau concediu medical in aceasta perioada, fara retete compensate sau gratuite. Acum am fost concediata pe data de 30.03.2012 deoarece firma unde lucram s-a inchis. Problema este ca acum, tocmai acum m-am inbolnavit, destul de grav, lucru care cred ca ar necesita spitalizare. Voi plati spitalizarea? Ce fac daca nu am bani? Salariu cu toate ca am fost angajata nu am luat din decembrie, dar am continuat sa stau la firma in speranta ca voi gasi un alt job si imi voi pastra continuitatea in munca.
De ce servicii medicare gratuite beneficiez?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:01, 8 Aprilie 2012
Din cate stiu nu mai beneficiati de niciun serviciu medical gratuit din moment ce nu mai aveti asigurare medicala.
La orice consultatie si si spitalizate vi se cere sa aduceti de la serviciu adeverinta ca sunteti salariat si platiti asigurarilwe sociale.
Nu ati intrat in somaj?
Daca da duceti de acolo o adeverinta ca sunteti somer, sau ar mai exista varianta sa obtineti un ajutor social d la stat, dar nu tiu in ce conditii se acorda.
Ultima varianta si cea mai buna ar fi ca sotul, copilul daca este major si are serviciu sa va treaca pe asigurarea lui medicala adica in contractul cu CAS ul si sa mergetipe asigurarea lui.
Multa sanatate.
Daca ati fost concediata din motive neimputabile dvs. ar trebui sa beneficiati de somaj si deci de asigurare medicala gratuita.

Altfel, conform legii beneficiati de servicii medicale de urgenta in mod gratuit.
Chiar dacă nu plătesc contribuţia la fondul asigurărilor de sănătate, persoanele fără venituri pot căpăta statutul de coasigurat. Este vorba despre soţ, soţie, părinţi aflaţi în întreţinerea unei persoane asigurate medical, care pot beneficia de toate facilităţile pe care le oferă o asigurare medicală, în calitate de coasiguraţi.

Ce statut aveti in prezent dupa concediere? .. v-ati inscris la somaj sau nu?
Buna ziua,
Problema este ca sunt despartia, nu pot beneficia de asigurarea sotului, cat despre somaj....vom primi actele necesare prin posta in "timp util" pentru a le depune. Pana atunci...
Timp util ??? ... depunerea actelor pentru somaj se face in termen de 10 zile de la data incetarii raportului de munca pentru a putea beneficia de indemnizatia de somaj de la aceasta data ... daca acetele se depun dupa acest termen veti primi indemnizatia de somaj de la data depunerii cererii si veti avea o intrerupere in activitatea dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nu am niciun venit, am dreptul la spitalizare sau retete compensate? crdana crdana Va rog daca puteti sa-mi spuneti daca am dreptul la spitalizare sau retete compensate. Am platit asigurari de sanatate timp de 20 ani. De trei ani nu am mai ... (vezi toată discuția)
Eu sunt in concediu pentru cresterea copilului, sotul poate sa fie coasigurat? dariaalexandra dariaalexandra Buna ziua!Sunt in perioada indemnizatiei de crestere copil,sotul meu nu are medic de familie,are niste probleme de sanatate care necesita spitalizare,operatie ... (vezi toată discuția)
Daca sotia este coasigurata sotului poate primi concediu medical platit? doinita1 doinita1 daca sotia este coasigurata la sot, aceasta poate primi concediu medical platit? (vezi toată discuția)