avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Activitate aiurica

Activitate aiurica

Răspuns la discuția Ce se intampla cu permisul meu?
Exista posibilitatea de a injumatatii perioada de un an prin vreo cerere undeva....?
lutie: Dec.217/ - Admite recursul declarat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Buftea. Casează, în parte, sentinţa penală nr. 451/04.10.2012 a Judecătoriei Buftea şi rejudecând în fond: În baza art. 87 alin. 5 din OUG 195/2002 rep. cu aplicarea art. 3201 Cod de procedură penală condamnă pe inculpatul ªtefănescu Nicolae Ionuţ la o pedeapsă de 1 an şi 4 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de refuz al conducătorului unui autovehicul de a se supune testării aerului expirat sau recoltării probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Interzice inculpatului drepturile prevăzute de art. 64 lit. a teza a II-a şi lit. b Cod penal, în condiţiile art. 71 Cod penal. În baza art. 81 Cod penal dispune suspendarea condiţionată a executării pedepsei principale pe un termen de încercare de 3 ani şi 4 luni. Conform art. 71 alin. 5 Cod penal, pe durata suspendării condiţionate a executării pedepsei închisorii se suspendă şi executarea pedepselor accesorii. Atrage atenţia inculpatului asupra dispoziţiilor art. 83 Cod penal. Menţine celelalte dispoziţii ale sentinţei recurate. Cheltuielile judiciare ocazionate de soluţionarea recursului Parchetului rămân în sarcina statului, din care onorariul avocatului din oficiu în sumă de 200 lei va fi avansat din fondul Ministerului Justiţiei. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică azi, 01.02.2013.
Pagina 1

Ultima actualizare: 04.02.2013

Am un dosar care este incheiat pentru REFUZAREA RECOLTARII PROBELOR BIOLOGICE care este solutionat dar in decizie nu scrie nimic despre permisul auto.Ce se intampla cu el?
04/10/2012 Condamnare
Solutie: În baza art. 87 alin. 5 din O.U.G. nr. 195/2002, republicată, cu aplicarea art. 320/1 C.p.p. condamnă pe inculpatul SNI la o pedeapsă de 1 an închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de refuz al conducătorului unui autovehicul de a se supune testării aerului expirat sau recoltării probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În baza art. 71 alin. 1 si 2 C.pen., interzice inculpatului drepturile prevăzute de art. 64 alin. 1 lit. a) teza a doua si b) C.pen., pe durata pedepsei principale. În baza art. 81 alin. 1 C.pen., dispune suspendarea condiţionata a executării pedepsei principale pe un termen de încercare de 3 ani, stabilit conform art. 82 C.pen. În baza art. 71 alin. 5 C.pen., suspendă executarea pedepselor accesorii pe durata suspendării condiţionate a pedepsei. În baza art. 359 C.p.p., atrage atentia inculpatului asupra dispoziţiilor art. 83 C.pen., privind revocarea suspendării condiţionate a executării pedepsei. În baza art. 191 alin. 1, obligă inculpatul la plata a 700 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat. Onorariul apărătorului din oficiu care a asigurat asistenţa juridică a inculpatului se va avansa din fondurile MJ către Baroul Ilfov. Cu recurs în 10 zile de la pronunţare pentru părţile prezente şi de la comunicare pentru părţile lipsă. Pronunţată în şedinţă publică, azi 04.10.2012.
Răspuns la discuția Am refuzat sa suflu in etilotest
Multumesc pt raspuns. Nu are cu ce sa dovedeasca pt ca nu au vreun martor in afara de ei doi dar nici eu nu am nici un martor care sa ma fi vazut. Problema este ca eu am lucrat in urma cu ceva timp la un rest la care obisnuiau sa vina politisti de la aceasta sectie iar patronul nu le lua la toti banii. Din pacate pt acest domn agent lui ii incasam mereu nota pt ca nu eu decideam ci patronul si din cate am vazut dl agent era mai nou sau mai tanar si nu prea era bagat in seama. Sa ma fi tinut minte de atunci si sa fie o mica razbunare ?!
Răspuns la discuția Am refuzat sa suflu in etilotest
Am fost la un avocat si dansul a spus ca e foarte greu sa dovedesc deoarece este declaratia mea contra declaratia organului iar procurorul nu o sa creada ce zic eu. Sunt bulversat si nu stiu ce sa fac . Nu am semnat nimic din ce mi au propus in schimb am dat o declaratie in care am scris ce si cum s a intamplat. La sectie au pus niste agenti de la o firma de paza sa semneze ceva , nu stiu ce si nici nu m au lasat sa citesc ce au scris politistii.
Răspuns la discuția Am refuzat sa suflu in etilotest
Adica sa inteleg ca voi ramane si fara permis si cu dosar penal din cauza unor politisti idioti care nu aveau ce face la ora aceea? Mi se pare incredibil ce mi se intampla mai ales ca ma stiu nevinovat de nimic mai putin faptul ca eram obligat sa suflu in etilotest cand eu nu mergeam cu masina . Masina era la locul unde o tin mereu in fata casei si cu motorul oprit.

Buna ziua
Sunt foarte nedumerit cu ce mi s a intamplat azi. Cand am vrut sa plec la serviciu m am urcat in masina si un echipaj de politie s a oprit langa mine cerandu mi sa suflu in echilotest. Am refuzat bineinteles intrebandu i de ce deoarece eu eram la volanul masinii pe loc in fata blocului. Am fost abuzat verbal si fortat sa merg la sectie unde mi sa facut dosar penal. Ce pot sa fac fiind nevinovat DE NIMIC. Mentionez ca nu am
consumat bauturi alcoolice.