Va multumesc frumos,
Noapte buna
Buna seara,
Va rog frumos sa ma ajutati cu cateva informatii,referitoare la un partaj in urma unei mosteniri.In urma cu 6 luni,sotul soacrei mele a decedat si aceasta a mostenit 2/8 din casa si curtea in care a locuit impreuna cu acesta.In aceeasi curte si casa, locuieste si fiul soacrei mele. La data la care sotul a decedat,soacra mea era internata in spital,la terapie intensiva,in urma unui accident rutier.Dupa externare,am fost nevoiti sa o ducem la o nepoata,fiind imobilizata la pat si dupa aceea s-a facut succesiunea.In momentul acesta are certificatul de mostenitor,dar fiul sotului soacrei mele,nu o primeste in curte. Acesta vrea ca soacra mea sa-i arate care este partea pe care a mostenito sau sa-i doneze partea. Acestea fiind singurele conditii ca ea sa poata intra in curte. Din pacate,ea nu-si poate permite sa angajeze un avocat, avand o indemnizatie de handicap de 234 lei.Care este forma legala, sa poata intra in curte si sa locuiasca in camera in care a stat pana la accidentul rutier si decesul sotului?
Va multumesc,
O seara linistita
Buna seara,
Multumesc frumos pentru raspuns.
Daca mai aveti si alte modele, v-asi multumi.Este vorba despre o marfa cu un regim mai special,pe care o avem in custodie la o societate si vrem sa o vindem unei alte societati.Din pacate,singura modalitate de a o vinde, este prin contract de vanzare-cumparare.
O seara buna
Buna ziua,
Va rog,se poate sa ma ajutati cu un model de contract de vanzare cumpare,intre doua societati comerciale?
Va multumesc,
O zi frumoasa
Revocarea din functie stie ca asa trebuie sa se faca,dar pana ajunge sa faca acest lucru ne-am gandit ca poate exista si aceasta varianta,cea a demisiei! Din pacate, problema este raspunderea pe care o are ca administrator.
Va multumesc mult pentru raspuns
O seara buna
Buna ziua,
Prietena mea este administratorul unei societati comerciale si detine 10% parti sociale.In repetate randuri,a cerut asociatului(care detine 90%) scoaterea ei din societate fara nici o pretentie( cedeaza cele 10 procente si demisia din functia de administrator).Acesta amana acest lucru,motivand ca nu a gasit inca un alt administrator(el neputand sa indeplineasca aceasta functie).Prietena mea nu mai are incredere absolut deloc in acesta,motiv pentru care renunta la tot ,fara nici o pretentie.Din pacate, aceasta societate este foarte departe de aceasta...aproximativ 500km.
Intrebarea mea este urmatoarea: ea poate trimite demisia catre asociat recomandata? pana reuseste acesta sa ajunga la reg.com.cu toate documentele in forma legala. Nu stim nici macar cum se formuleaza aceasta demisie,dar ne mai avand incredere in asociat, macar in forma aceasta.Poate intelege ca ea renunta definitiv la aceasta functie cat si la partile sociale.
Va multumesc
O seara placuta
A fost numita administrator prin act constitutiv,asa este,dar singura nelamurire era legata de plata si obligatiile ce ii revin,atat ei cat si societatii.
Va multumesc pentru raspuns,
Buna ziua,
Prietena mea este pensionata pe caz de boala cu drept de munca 4 ore.In urma cu aproximativ o saptamana,i s-a propus administrator la o societate si 10 parti sociale.
Va rog,i-mi puteti spune care este forma legala pentru a lua salariul care i s-a oferit,fara angajare?(ea nu doreste angajare )Atat societatea ,cat si ea doresc ca acesti bani sa se ia legal.Ce obligatii au? (societatea si prietena mea)
Va multumesc,
O zi frumoasa