avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 929 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Demisie Administrator SRL
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Demisie Administrator SRL

Buna ziua,
Prietena mea este administratorul unei societati comerciale si detine 10% parti sociale.In repetate randuri,a cerut asociatului(care detine 90%) scoaterea ei din societate fara nici o pretentie( cedeaza cele 10 procente si demisia din functia de administrator).Acesta amana acest lucru,motivand ca nu a gasit inca un alt administrator(el neputand sa indeplineasca aceasta functie).Prietena mea nu mai are incredere absolut deloc in acesta,motiv pentru care renunta la tot ,fara nici o pretentie.Din pacate, aceasta societate este foarte departe de aceasta...aproximativ 500km.
Intrebarea mea este urmatoarea: ea poate trimite demisia catre asociat recomandata? pana reuseste acesta sa ajunga la reg.com.cu toate documentele in forma legala. Nu stim nici macar cum se formuleaza aceasta demisie,dar ne mai avand incredere in asociat, macar in forma aceasta.Poate intelege ca ea renunta definitiv la aceasta functie cat si la partile sociale.
Va multumesc
O seara placuta
Cel mai recent răspuns: CameliaMunteanu , utilizator 23:53, 15 Iunie 2013
CameliaMunteanu a scris:
Prietena mea nu mai are incredere absolut deloc in acesta,motiv pentru care renunta la tot ,fara nici o pretentie.

La raspunderea pe care o poarta pentru perioada mandatului nu poate sa renunte !


Revocarea din functia de administrator se face astfel :
- prin hotarare AGA (adunarea generala a asociatilor) daca a fost numita prin act constitutiv, si mai mult ca sigur ca asa a fost si mentiune la Registrul Comertului;
- prin ridicare mandat sau demisie, daca a fost angajata ulterior actului constitutiv.

Asociatul cu 90%, are intradevar o problema cu gasirea unui nou administrator care sa o inlocuiasca pe prietana dvoastra. In opinia mea el are o problema mai mare ca dvoastra!

Daca cei doi nu ajung la o intelegere amicala, trebuie sa dizolve si lichideze firma, fie de comun acord, fie in justitie. Alta cale nu exista !

Nota: Prietena are 10% parti sociale si 90% raspundere pentru mandatul de administrator !
Ultima modificare: Vineri, 14 Iunie 2013
trandafir2, moderator
Revocarea din functie stie ca asa trebuie sa se faca,dar pana ajunge sa faca acest lucru ne-am gandit ca poate exista si aceasta varianta,cea a demisiei! Din pacate, problema este raspunderea pe care o are ca administrator.
Va multumesc mult pentru raspuns
O seara buna


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie administrator societate comerciala ramo1305 ramo1305 Buna ziua! Sunt numit Administrator societate comerciala in actul constitutiv al unei firme, si am si contract de munca pe acelasi post. Daca doresc sa ... (vezi toată discuția)
Revocare administrator srl chrispp chrispp Cum pot revoca asociatii care detin 100% din capital administratorul? Conform act constitutiv doar administratorul poate convoca AGA. Exista vreo solutie de ... (vezi toată discuția)
Retragere administrator s.r.l. Emil P Emil P Buna seara! Va rog sa ma ajutati in urmatoarea speta: un co-administrator, care este si co-asociat intr-un s.r.l., doreste sa renunte la functia ... (vezi toată discuția)