avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1004 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Salariu administrator fara angajare
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Salariu administrator fara angajare

Buna ziua,
Prietena mea este pensionata pe caz de boala cu drept de munca 4 ore.In urma cu aproximativ o saptamana,i s-a propus administrator la o societate si 10 parti sociale.
Va rog,i-mi puteti spune care este forma legala pentru a lua salariul care i s-a oferit,fara angajare?(ea nu doreste angajare )Atat societatea ,cat si ea doresc ca acesti bani sa se ia legal.Ce obligatii au? (societatea si prietena mea)
Va multumesc,
O zi frumoasa
Cel mai recent răspuns: CameliaMunteanu , utilizator 00:02, 17 Februarie 2013
Poate sa fie numita administrator prin actul constitutiv al societatii si sa i se stabileasca remuneratia pe luna, dupa care va trebui sa isi plateasca lunar contributiile la stat.
Calitatea de administrator se poate dobandi ca urmare a incheierii unui contract de munca cu societatea sau desemnarea prin actul constitutiv.
A fost numita administrator prin act constitutiv,asa este,dar singura nelamurire era legata de plata si obligatiile ce ii revin,atat ei cat si societatii.
Va multumesc pentru raspuns,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se numeste administratorul unui srl cu asociat unic si ce obligatii sociale are? maricon maricon Asociatul unic al unui srl pentru a fi numit si administrator la acelasi srl trebuie sa incheie un contract de administrare? Potrivit legii 263/2010 ... (vezi toată discuția)
Pensionat pe caz de boala-administrator firma? gabiclenciu gabiclenciu AS DORI UN RASPUNS LA URMATOAREA INTREBARE: UN PENSIONAT PE CAZ DE BOALA-GRADUL II DE INVALIDITATE,CU REVIZIE ANUALA- POATE FI ADMINISTRATORUL UNEI FIRME? (vezi toată discuția)
Cod cor pentru administrator srl Ice68 Ice68 Buna ziua, 1. Intr-un SRL cu 2 asociati, se poate angaja unul din ei Administrator? Daca da, ce act normativ reglementeaza aceasta situatie, fiindca stiu ca ... (vezi toată discuția)