avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 562 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Cum se numeste administratorul unui SRL cu asociat ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Cum se numeste administratorul unui SRL cu asociat unic si ce obligatii sociale are?

Asociatul unic al unui srl pentru a fi numit si administrator la acelasi srl trebuie sa incheie un contract de administrare? Potrivit legii 263/2010 administratorii sunt obligati sa achite contributii cas daca au incheiat contract de administrare ,dar daca este numit administrator prin actul constitutiv ale firmei fara sa incheie contract de administrare mai este obligat la plata contributiilor potrivit acestei legi?
Cel mai recent răspuns: Flavius1984 , utilizator 09:20, 1 Martie 2012
Daca calitatea de administrator este prevazuta in actul constitutiv nu se mai incheie un contract de administrare, in aceeasi ordine in calitate de administrator si asociat (in cazul dvs unic din cate am inteles) nu este nevoie sa fiti remunerat ptr activitatea depusa, ptr aceste drepturi aveti dividentele.

In concluzie, nu incheiati contract de admin. (aveti aceasta calitate in act. const.) si nu platiti contributii la stat. ATENTIE! fac referire la neplata contributiilor la stat doar daca nu aveti calitatea de angajat sau nu aveti pretentii la remuneratie ptr fctia de admin.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de administrare expirat- help Cristina.P Cristina.P Speta este urmatoarea: Intr-un SRL cu 2 administratori numiti prin actul constitutiv unul din ei nu are contract de administrare si celalalt il are expirat. ... (vezi toată discuția)
Administrator salariat deacroxana deacroxana Am urmatoarea situatie: X este asociat unic la o firma. In actul constitutiv se mentioneaza urmatoarele: \"conducerea societatii este efectuata de catre ... (vezi toată discuția)
Obligatii asociat unic si contract de munca alinaelena89 alinaelena89 buna seara. am cateva intrebari daca ma puteti ajuta: 1. in calitate de administrator si asociat unic de srl, fara dividente sau remuneratie specificata in ... (vezi toată discuția)