Speta este urmatoarea: Intr-un SRL cu 2 administratori numiti prin actul constitutiv unul din ei nu are contract de administrare si celalalt il are expirat.
Cel care nu are contract este cetatean italian care locuieste in Italia.( strain nerezident)
Ideea este ca in actul constitutiv este trecut ca sunt administratori pe perioada nelimitata.
Contractul de administrare ptr celalalt s-a facut numai pentru un an si este precizat ca se poate prelungi numai cu act aditional. Acest contract a expirat in 2007. Persoana este cetatean italian cu domiciul in Romania, cu permis de sedere. ( in concluzie rezident)
Ce pot sa fac in situatia asta ? As putea face un act aditional si sa trec anul 2008, ca si cum ar fi fost facut atunci si sa scriu ca se prelungeste pe perioada nelimitata? A doua problema ar fi daca trebuie dus undeva acest act, la registru la finante....? E prima data cand ma lovesc de problema asta si ''m-au trecut apele'' cand am descoperit aceste lucruri.#-o
Va rog frumos ajutati-ma cu un raspuns ca sa stiu si eu ce am de facut.
sincer nu sunt nici eu expert aici, dar nu am inteles necesitatea contractului de administrare. Voi urmari subiectul si poate ma lamuresc. :D Probabil pentru impozitul pe venit la finante?! #-o In contractele acestea de administrare scrie in mod expres ca "expira dupa un an"? Se poate considera acceptare tacita din partea ambelor parti din contractul de administrare, prin faptul ca administratorul si-a continuat exercitarea functiei si cealalta parte din contr. de adm. nu l-a oprit, a acceptat tacit.
Cert este ca, in actul constitutiv sunt numiti cei 2 administratori, la ORC s-a inregistrat acel act constitutiv, si daca solicitati un certificat de la ORC cu datele firmei respective, trebuie sa apara la administratori cele 2 persoane. Deci ei au voie sa administreze aceasta firma atata vreme cat nu se schimba inregistrarea la ORC sau nu contravin legislatiei in vigoare, adica de exemplu, sunt condamnati definitiv si irevocabil pentru fapte fiscale, ... care nu ii permit ocuparea functiei de administrator intr-o firma.
Sunt de acord cu acceptarea tacita dar nu e suficienta pentru institutiile noastre. Contractele de administratori nu trebuie declarate la finante si la ORC ( lucru sustinut de anumiti avocati) ? Ma gandeam ca si actul aditional de prelungire ar trebui inregistrat.
In primul rand eu n-am inteles de ce l-au facut numai pe un an atunci cand s-a incheiat din moment ce in actul constitutiv al firmei s-a trecut ca ei sunt administratori pe o durata nelimitata. Acum vreau sa pun toate cap la cap sa fie in regula.
Sincer speta d-v este destul de ciudata ,......pentru ca :
1. SRL are administratori numiti prin actul constitutiv deci dpdv legal juridic nu aveti nici o problema, Pentru ca practic aceasta a fost modalitatea prevazuta de legea 31 de incredintare a mandatului de admin.
2. Daca pe langa numirea in functia de administrator s-a incheiat si un contract pentru admin mai mult ca sigur acesta a fost incheiat pentru asigurarea unei remunerati administratorului(sau cel putin asa ar fi logic), In aceasta situatie acest contract ar fi trebuit sa fie inregistrat la finante pentru plata impozitului. Daca a foat facut pe durata determinata si a expirat il lasati asa expirat daca nu mai doriti sa platiti admin.......daca in continuare doriti sa remunerati admin incheiati un nou contract si pers fizica admin si-l inregistreaz la finante si plateste impozit .........
Daca sa zicem contractul de care vorbiti nu este pentru remuneratia admin, inseamna ca Admin d-v a fost desemnat prin 2 modalitati diferite (prevazute de legea 31) pentru acelasi lucru.........poate daca ne mai dati amanunte despre ce fel de contract e acela de admin poate are ceva clauze speciale .....B-)
Administrator
Booksy
Sotul meu este angajat la o firma cu contract de munca in functia de director general si apare si in actul constitutiv ca administrator. El vrea sa plece din ... (vezi toată discuția)