Speta este urmatoarea: Intr-un SRL cu 2 administratori numiti prin actul constitutiv unul din ei nu are contract de administrare si celalalt il are expirat.
Cel care nu are contract este cetatean italian care locuieste in Italia.( strain nerezident)
Ideea este ca in actul constitutiv este trecut ca sunt administratori pe perioada nelimitata.
Contractul de administrare ptr celalalt s-a facut numai pentru un an si este precizat ca se poate prelungi numai cu act aditional. Acest contract a expirat in 2007. Persoana este cetatean italian cu domiciul in Romania, cu permis de sedere. ( in concluzie rezident)
Ce pot sa fac in situatia asta ? As putea face un act aditional si sa trec anul 2008, ca si cum ar fi fost facut atunci si sa scriu ca se prelungeste pe perioada nelimitata? A doua problema ar fi daca trebuie dus undeva acest act, la registru la finante....? E prima data cand ma lovesc de problema asta si ''m-au trecut apele'' cand am descoperit aceste lucruri.#-o
Va rog frumos ajutati-ma cu un raspuns ca sa stiu si eu ce am de facut.
Stati linistita.Actul constitutiv este baza,El s-a inregistrat la ORC si conform acestuia cei 2 sunt administratori pe timp nelimitat,
Contractele de administrare pe care le invocati nu au fost inregistrate la ORC .Nici nu se inregistreaza
Ca administratorii sa fie revocati trebuie modificat Actul Const,
Oricum contractul de administarare pe care il pomeniti are o componenta care se refera la remuneratia administratorului,Daca si inconditiile expirarii lui , administratorul a fost platit, inseamna ca el, contractul, intre partile semnatare, s-a prelungit tacit
Administrator
Booksy
Sotul meu este angajat la o firma cu contract de munca in functia de director general si apare si in actul constitutiv ca administrator. El vrea sa plece din ... (vezi toată discuția)