Buna ziua, stie cineva mai multe lucruri legate de aplicarea acestei legi?
Ea fiind cam ambigua, se retrocedeaza terenurile care au fost pasuni si fanete pana la 100 ha, chiar daca acum terenul are categoria de folosinta arabil?
Multumesc
Buna ziua,
am facut cerere pe aceasta lege la o primarie pentru recunoasterea dreptului de proprietate pentru o diferenta de 35 ha PASUNE care i-a fost expropriata bunicului meu si pentru care detinem inscrisuri de carte funciara.
Primaria ne raspunde solicitarii ca la aceasta ora numerele noastre top nu mai sunt pasune, ci s-a transformat in arabil.
Nu am solicitat reconstituirea pe vechiul amplasament si totusi nu vor sa ne recunoasca acest drept pe motiv ca acum terenul solicitat de noi e arabil, cu toate ca din adresa primariei reiese clar ca detin pasune la nivel de primarie.
Ne putem adresa instantei pentru recunoasterea dreptului de proprietate?
Multumesc
Multumesc.
Va rog sa-mi spuneti daca ceea ce am gasir eu pe net:
proc. pen., art. 27 pct. 3, art. 281 pct. 3, art. 2781
Cererile de recurs introduse impotriva sentintelor pronuntate de judecatorii, conform art. 2781 alin. (8) lit. a) C. proc. pen., dupa intrarea in vigoare a Legii nr. 202/2010, se judeca de curtile de apel, in temeiul art. 281 pct. 3 C. proc. pen., iar nu de tribunale.
este adevarat sau aceste sentinte date de judecatorii nu mai pot fi atacate?
Va rog sa-mi raspundeti!
Cu plangere impotriva ordonantei de SUP ma adresez instantei penale din cadrul judecatoriei?
Iar pentru recuperarea prejudiciului ma adresez instantei civile din cadrul aceleiasi judecatorii?
nu prea inteleg cum e cu cele 2 instante..
multumesc
Buna ziua,
am si eu un caz asemanator si as dori sa-mi spuneti aceste taxe judiciare in ce cuantum au fost?
Cu multumiri
Buna seara,
imi puteti spune cu aproximatie cam cat ne-ar costa (lei) daca facem plangere in instanta in cazul in care prim procurorul mentine scoaterea de sub urmarire penala/
Multumesc
Mai concret: ordonanta a fost data de catre un procuror de la Parchetul de pe langa Judecatoria Hunedoara; cu plangerea impotriva acestei ordonante (daca va fi mentinuta si de primul procuror) ma voi adresa Judecatoriei Hunedoara?
Pentru recuperarea prejudiciului carei INSTANTE CIVILE ma voi adresa? Tot la Judecatoria Hunedoara?
Multumiri
Multumesc mult doamna avocat Simonette.
Va rog sa-mi mai spuneti daca exista vreo diferenta intre termenul INSTANTA (cea la care ma pot adresa pentru plangere impotriva ordinului de scoatere de sub urmarire penala) si INSTANTA CIVILA la care facea referire doamna Ilie pentru recuperarea pagubei?
Multumesc mult doamna ilie pentru sfaturi si daca nu deranjez o sa mai scriu pentru a va cere sfatul.
Si daca prim procurorul nu-mi raspunde in termen de 20 de zile la plangere, nu decad din termen pentru a ma adresa instantei? intreb acest lucru ptr ca trei ani am asteptat acest verdict...
da e vorba de art. 11 pct. 2, lit b si art.10 C, lit b1