Buna ziua,
am facut cerere pe aceasta lege la o primarie pentru recunoasterea dreptului de proprietate pentru o diferenta de 35 ha PASUNE care i-a fost expropriata bunicului meu si pentru care detinem inscrisuri de carte funciara.
Primaria ne raspunde solicitarii ca la aceasta ora numerele noastre top nu mai sunt pasune, ci s-a transformat in arabil.
Nu am solicitat reconstituirea pe vechiul amplasament si totusi nu vor sa ne recunoasca acest drept pe motiv ca acum terenul solicitat de noi e arabil, cu toate ca din adresa primariei reiese clar ca detin pasune la nivel de primarie.
Ne putem adresa instantei pentru recunoasterea dreptului de proprietate?
Multumesc
La raspunsul comisiei locale de ff, trebuie sa faceti contestatie, in 10 zile de la comunicare, catre comisia judeteana de ff, care va emite o hotarare de admitere/respingere a contestatiei dvs. Aceasta hotarare a comisiei judetene de ff poate fi atacata in instanta in termen de 30 de zile de la comunicare.
Buna ziua, stie cineva mai multe lucruri legate de aplicarea acestei legi?
Ea fiind cam ambigua, se retrocedeaza terenurile care au fost pasuni si fanete pana la 100 ha, chiar daca acum terenul are categoria de folosinta arabil?
Multumesc