avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1121 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Legea nr. 193/2007 pentru modificarea si completarea ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Legea nr. 193/2007 pentru modificarea si completarea Legii nr. 1/2000 - recunoasterea dreptului de proprietate

Buna ziua,
am facut cerere pe aceasta lege la o primarie pentru recunoasterea dreptului de proprietate pentru o diferenta de 35 ha PASUNE care i-a fost expropriata bunicului meu si pentru care detinem inscrisuri de carte funciara.
Primaria ne raspunde solicitarii ca la aceasta ora numerele noastre top nu mai sunt pasune, ci s-a transformat in arabil.
Nu am solicitat reconstituirea pe vechiul amplasament si totusi nu vor sa ne recunoasca acest drept pe motiv ca acum terenul solicitat de noi e arabil, cu toate ca din adresa primariei reiese clar ca detin pasune la nivel de primarie.
Ne putem adresa instantei pentru recunoasterea dreptului de proprietate?
Multumesc

Cel mai recent răspuns: carmen_itrsv , utilizator 12:58, 2 Martie 2012
La raspunsul comisiei locale de ff, trebuie sa faceti contestatie, in 10 zile de la comunicare, catre comisia judeteana de ff, care va emite o hotarare de admitere/respingere a contestatiei dvs. Aceasta hotarare a comisiei judetene de ff poate fi atacata in instanta in termen de 30 de zile de la comunicare.
Buna ziua, stie cineva mai multe lucruri legate de aplicarea acestei legi?
Ea fiind cam ambigua, se retrocedeaza terenurile care au fost pasuni si fanete pana la 100 ha, chiar daca acum terenul are categoria de folosinta arabil?
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Regulamentul de aplicare a legilor fond funciar szabo doinita doina szabo doinita doina am un proces in care am solicitat anularea hot. com. judetene de fond funciar prin care s-a invalidat cerea de reconstituire a suprafetei de 15 ha teren , pe ... (vezi toată discuția)
Interpretarea aplicarii legii 193/2007 szabo doinita doina szabo doinita doina prin sentinta judecatoriei sa admis plingerea impotriva hotaririi comisiei ff si mi s-a reconstituit dreptul de proprietatate pt 13 ha pasune. prin decizia ... (vezi toată discuția)
Motiv de a promova contestatie in anulare szabodoinitadoina szabodoinitadoina tribunalul a admis recursul comisiei fond funciar si a modificat in tot sentinta judecatoriei in sensul respingerii plingerii la legea 193/2007 ff.astfel am ... (vezi toată discuția)