avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 872 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... regulamentul de aplicare a legilor fond funciar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

regulamentul de aplicare a legilor fond funciar

am un proces in care am solicitat anularea hot. com. judetene de fond funciar prin care s-a invalidat cerea de reconstituire a suprafetei de 15 ha teren , pe motivul : in anul 1945 prin reforma agrara i s-a preluat bunicului meu 15 ha teren agricol arabil lucru mentionat in ,, fisa de definitivare ,, A AVERII CHIABURULUI.. TEMEIUL LEGII 193/2007 PREVEDE RETROCEDAREA DE TERENURI PASUNI SI FINETE. DAR IN ANUL 1945 ERA TEREN ARABIL. ATUNCI CUM ESTE LEGEA se refera la categoria de teren actuala adica se retrocedeaza pasuni si finete din cele actuale sau cum era in 1945? practic la intimpinare parata cere respingerea cererii deoarece in 1945 terenul era arabil si nu pasuni si finete conform art. I aliniatul 1 si art. 2.1 aliniatul 2 din legea 1/2000. Practic legea nu se refera la atribuirea de pasuni si finete de pe teenurile actuale ale comunei? exista in regulamentul de aplicare a legii 1/2000 o cale legala de a obliga comisia sa atribuie teren sau despagubiri va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 15:48, 6 Septembrie 2010
Este vorba de terenurile care au fost preluate de CAP/statul comunist ca si pasuni/fanete la vremea respectiva, nu la atribuirea de pasuni si fanete din rezerva actuala a comisiei locale. In actul de preluare din 1945 trebuia sa scrie ca v-a fost preluat pasune/faneata, nu doar teren arabil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea fondului funciar szabo doinita doina szabo doinita doina in completarea legii 18/1991 s-a emis legea 193/2007 in care se atribuie celor care au avut pasuni si finete diferenta de la 50 ha la 100 ha .bunicul meu ... (vezi toată discuția)
Legea 193/2007 romeo mart romeo mart Am facut cerere de reconstituire a dreptului de propriettate pentru 15 ha teren ,ce reprezinta o suprafata peste cele 50 ha atribuite conform legii 18. ... (vezi toată discuția)
Motive revizuire szabodoinitadoina szabodoinitadoina intr-un proces fond funciar ,la legea 193/2007 care are ca abiect atribuirea fostelor pasuni si finete expropiate , la judecatorie s-a admis actiunea si mi ... (vezi toată discuția)