avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 914 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... legea fondului funciar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

legea fondului funciar

in completarea legii 18/1991 s-a emis legea 193/2007 in care se atribuie celor care au avut pasuni si finete diferenta de la 50 ha la 100 ha .bunicul meu prin reforma agrara din 1945 i s-a preluat suprafata de 65 ha , din care i s-a atribuit 50 ha . actul doveditor este ,,FISA DE DEFINITIVARE,, a bunicului meu conform reformei agrare in care se scrie suprafata preluata : 65 ha teren arabil. In arhiva registrul agricolal comunei nu mai exista evidentele cu categoria de terenuri desfasurata pe parcele pentru cele 65 ha lucru confirmat prin act scris de comisia comunei fond funciar. In acest caz am facut cerere de reconstituire a celor 15 ha peste cele 50 ha deja atribuite , dar mi s-a respins cererea deoarece s-a motivat faptul ca in fisa de definitivare este trecut teren arabil iar legea 193 se refera la pasunin si finete. Va rog sa-mi spuneti daca prin regulamenrul de aplicare a legilor proprietatii se pot atribui 15 ha cerute in acest caz fie arabil in loc de pasuni sau pasuni desi initial bunicul meu a avut arabil sau despagubiri actiuni la fondul proprietatea,etc.
Cel mai recent răspuns: Dan Top , Avocat 08:07, 4 Septembrie 2010
Trebuie sa va adresati judecatoriei in termen de 30 de zile de la primirea raspunsului pentru a solicita fie diferenta de teren, chiar daca are o alta categorie de folosinta sau despagubiri potrivit legii invocate

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea 193/2007 szabo doinita doina szabo doinita doina am o fisa de definitivare a bunicului meu in care este trecut faptul ca bunicului meu decedat i-a fost trecuta in proprietatea statului suprafata de 65 ha ... (vezi toată discuția)
Regulamentul de aplicare a legilor fond funciar szabo doinita doina szabo doinita doina am un proces in care am solicitat anularea hot. com. judetene de fond funciar prin care s-a invalidat cerea de reconstituire a suprafetei de 15 ha teren , pe ... (vezi toată discuția)
Legea 193/2007 romeo mart romeo mart Am facut cerere de reconstituire a dreptului de propriettate pentru 15 ha teren ,ce reprezinta o suprafata peste cele 50 ha atribuite conform legii 18. ... (vezi toată discuția)