avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 470 soluții astăzi
Forum Activitate tomanicolae43

Activitate tomanicolae43

Firma care a executat lucrarea are contract cu administratorul (Firma de administratie).Problema este ca mamei mele i se cere sa achite toată lucrarea.Al doilea bon de comanda este semnat probabil de președintele asociației și este bifata căsuța "asociatie" de către instalatorul de la firma trimisă de administrator.Mama mea a decedat la 2 zile de la executarea lucrării și de aceea eu nu am fost implicat și nu cunosc amănunte doar cele două bonuri de comanda de la firma care a executat lucrarea.Multumesc
Buna ziua.Daca ma puteti ajuta cu răspuns in litera legii.S-a executat o anulare de teu pe coloana principala de apa pe motiv ca in acel teu intra o țeavă de plastic orizontală care pe vremuri alimenta un rezervor wc și care acum era blindat, exista o scurgere la intrarea in teu sau pe teava respectiva,alimentarea cu apa calda si rece fiind mai jos sub chiuvetă.S-a hotărît ca toată lucrarea sa fie achitată de către mama mea(proprietar) pe motiv ca este parte privata.Mama mea a fost indusă în eroare ,is-a spus ca asociatia plateste altfel aduceam noi un instalator care sa rezolve problemă mai simplu ,un dop in teul de pe coloana sau o mufa pe țeava orizontală.Acum ei au anulat bucata de țeava nefolosit de 20 de ani și au montat ceva mufa rapidă specială pe coloana.(total 379 lei cu tot cu montare capac vizitare executat pentru această lucrare).Am două bonuri comanda lucrare întocmite de instalator .Unul pentru montare capac vizitare și este bifata căsuța proprietar și celălalt este trecuta ca lucrare anulat teu c.p. apa rece si țeava orizontala alimentare wc.Va rog sa ma sfătuiți in această problema
Se pot recupera diferente de taxe de prima inmatriculare dupa 2007,adica au scazut taxele si ne putem recupera diferenta platita in plus ?Cum procedam?Multumesc.
In luna dec. 2011 am aflat intimplator ca pe numele meu s-a facut un abonament la o firma de telefonie mobila cu data de 27.01.2009.Eu nu am semnat nici un contract cu aceasta firm ,fiind abonat la alta firma de ani de zile cu trei abonamente pt. toata familia.Nu am fost instiintat in nici un fel deacest abonament,altfel demaram treaba din timp.Cind am inceput investigatiile pe cont propriu am fost contactat de o firma de recuperari la care m-i s-a spus de la firma de telefonie mobila ca a ajuns dosarul meu de "rau platnic".am fost la politie unde am depus o plingere penala impotriva firmei de telefonie mobila dar politia nu mi-a dat nici o copie sau un nr. de inregistrare,au spus sa astept pina voi fi contactat.Am fost la O.P.C. si am vrut sa fac o sesizare dar m-i sa spus ca trebuie sa am ceva dovada ,ceva scris,o factura,o adresa,ceva.Am depus o cerere-sesizare prin care am anuntat firma de telefonie mobila de situatie si am cerut sa-mi trimita copii ale contractului si celor doua facturi care au fost emise si nu au fost achitate.Am depus sesizarea in 19.12.2011 si am primit nr. de inreg. cu data de 13.01.2012.Toate aceste lucruri sau intimplat dupa numeroase convorbiri telefonice si in persoana la magazinele respectivei firme de telefonie mobila .Nu au vrut sa-mi ofer date privitoare la contract pt. ca au spus ei "sint confidentiale",adica ,cum eu le dau toate datele personale ,ei ma acuza ca nu platesc contractul dar cind le-am spus ca este fals nici macar nr. de telefon nu mi-l dau si mai au si tupeul sa ma intrebe unde l-am facut si cind l-am incheiat.Acest lucru denota incompetenta si prostia la care s-a ajuns in romania vizavi de cetateanul sau clientul roman.Cit de curind ,o sa ma trezesc cu citatie de la firma de recuperari care practic actioneaza in baza unui contract nul .Angajatul firmei de telefonie mobila care a facut contractul inseamna ca este un infractor,fara el nu se putea incheie un astfel de contract pt. ca trebuie buletinul,factura de necesitati si titularul in persoana.Ce pot sa fac : sumele se ridica la aprox.4000 ron.Eu am familie si imi platesc toate taxele catre stat ,am un baiat de 17 ani premiant care trebuie sustinut financiar,deci este exclus sa platesc si dupa aceea sa ma ocup de ei .Daca cei competenti nu rezolva problema atunci cind o sa vina cineva pt. recuperari o sa-mi fac dreptate singur,fara jumatati de masura .Ce alta varianta am?
Discuție cerere
Am depus o sesizare in scris la o firma de telefonie mobila in data de 19.12.2011 si am primit nr. de inreg. dupa lungi negocieri telefonice pe banii mei in data de 18.01.2012 cu nr. de inreg. din data de 13.01.2012.In paralel am depus o alta sesizare in data de 09.01.2012 dar m-i sa spus ca cele doua sesizari se cumuleaza avind acelasi obiect aproximativ si m-i sa dat un singur nr. de inreg. , cel amintit mai sus.Este normal asa ceva?Sa primesc nr. de inreg. dupa aproape o luna de zile la o firma mare care se respecta .Oricum acest lucru este partea minora la problema care o am cu aceasta firma,acesta fiind primul pas.Cui trebuie sa ma adresez ca sa-mi cer drepturile.