in afara concediului medical pt. prenatal de la medicul de familie care trebuie prezentat angajatorului, mai este nevoie si de altceva? gen o cerere catre angajator prin care sa cer sa mi se plateasca acest prenatal de catre firma? eu stiam ca ei sunt obligati sa il plateasca urmand sa isi recupereze oricum banii de la Casa de Asigurari si ca exista intr-adevar un formular standard care se depunde la Casa de Asigurari DAR acesta trebuie completat de angajator in momentul in care ei depun mai departe actele. este normal sa mi se ceara si mie sa fac o cerere scrisa catre ei (firma pt care am lucrat) prin care sa solicit plata prenatalului??
Buna ziua. Imi puteti spune cum as putea afla ce salariu am pe cartea de munca fara sa intreb angajatorul? banii se transfera pe card si nu primesc niciun fel de fluturas de salariu de la firma si de curand am avut parte de o surpriza mai putin placuta din partea angajatorului si as vrea sa verific daca nu cumva mi-a facut vreo nedreptate modificandu-mi salariul fara acord si fara instiintare(de fapt instiintarea am primit-o si am refuzat sa o semnez pe motiv ca lipsea partea cea mai importanta si anume motivul penalizarii- acesta acceptand in cele din urma ca salariul meu sa ramana acelasi fara a suferi modificarea in cauza - speriat probabil de consecinte in cazul in care as sesiza ITM-ul). vreau sa am certitudinea ca nu a fost doar un accept verbal pentru a ma reduce la tacere.
Buna ziua. Sunt insarcinata in 7 luni si urmeaza ca in mai putin de 1 saptmana sa intru in prenatal. Din cate am fost informata firma este cea care va trebui sa imi plateasca prenatalul si postnatalul urmand sa isi recupereze mai apoi banii. Ceea ce as dori sa stiu e daca ei sunt obligati sa faca acest lucru sau ma pot amana asa cum fac si cu salariul? mentionez ca salariul nu mi-a fost platit de 2 luni si cum intru in prenatal mi-e ca nici acei bani nu ii voi vedea prea curand.exista vreo posibilitate de a le forta mana sa plateasca la timp si sa nu ma amane cu 2-3 luni asa cum au facut si fac cu salariul in momentul de fata? depind de acesti bani si am nevoie sa ii iau la timp nu cu intarzieri de luni de zile. va multumesc