avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 687 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... acte necesare pt concediul prenatal
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

acte necesare pt concediul prenatal

in afara concediului medical pt. prenatal de la medicul de familie care trebuie prezentat angajatorului, mai este nevoie si de altceva? gen o cerere catre angajator prin care sa cer sa mi se plateasca acest prenatal de catre firma? eu stiam ca ei sunt obligati sa il plateasca urmand sa isi recupereze oricum banii de la Casa de Asigurari si ca exista intr-adevar un formular standard care se depunde la Casa de Asigurari DAR acesta trebuie completat de angajator in momentul in care ei depun mai departe actele. este normal sa mi se ceara si mie sa fac o cerere scrisa catre ei (firma pt care am lucrat) prin care sa solicit plata prenatalului??
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:23, 9 Februarie 2012
Nu trebuie sa faceti nicio cerere catre angajator sa vi se plateasca concediul medical ... acest lucru cade in sarcina sa fara a fi nevoie ca salariata/ul respectiv/a sa indeplineasca o anumita formalitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu medical sarcina și lauzie dragos.popescu11 dragos.popescu11 Buna ziua, soția își plătește cartea de munca la o firma X de peste 24 luni , este însărcinată și trebuie sa între in concediu medical prenatal. As ... (vezi toată discuția)
Concediu prenatal elenabuculei elenabuculei Buna ziua! Desi am aratat medicului de familie articolul de lege referitor la acordarea concediului prenatal , acesta mi-a spus ca nu imi poate da decat de la ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie de crestere a copilului miki980 miki980 Buna ziua, as dori sa imi raspundeti la urmatoarele intrebari: 1.Sunt angajata din 19.07.2011 si urmeaza sa nasc in jurul datei de 13.09.2012. De cand pot ... (vezi toată discuția)