avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 463 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu medical sarcina și lauzie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu medical sarcina și lauzie

Buna ziua, soția își plătește cartea de munca la o firma X de peste 24 luni , este însărcinată și trebuie sa între in concediu medical prenatal. As dori sa aflu dacă ea beneficiază de plata concediului medical și dacă da cine plătește acest concediu. Precizez ca ea doar își achita integral cartea de munca. Va mulțumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:19, 9 Noiembrie 2019
Concediul medical este platit de angajator, care isi va recupera banii platiti de la Casa de Asigurari de Sanatate.
Buna ziua,
Mai exact...Doamna are incheiat un Contract de munca cu firma X si dumneaei plateste darile catre firma, care le vireaza la stat, conform salariului ce l-ar primi...corect?
Daca da...poate beneficia de concediul de maternitate, cele 126 de zile..., dar acesta este platit de angajator, acesta urmand sa recupereze banii platiti de la CNAS ( si asta poate dura ceva...).
Concediul de crestere copil, CCC, cei 2 ani, este platit direct de AJPIS...
Ultima modificare: Vineri, 8 Noiembrie 2019
Ionut.ion, utilizator
Mulțumesc mult pt răspuns, precizez ca ea doar plătește dările către stat și nu își ia nici un salariu. Dacă angajatorul nu plătește acest concediu ce pot face ? Pot face eu o cerere catre CNAS sa îmi vireze direct mie banii aferenți indiferent de perioada care trebuie sa aștept
Ultima modificare: Vineri, 8 Noiembrie 2019
dragos.popescu11, utilizator
Indemnizatia pentru concediu pre si postnatal nu se poate plati sotului , ci doar mamei.
Va înțeleg și este adevărat dar eu vreau doar ce are ea de făcut in situația aceasta.

Alte discuții în legătură

Concediu prenatal si postnatal ancutica2220 ancutica2220 Buna ziua! Sunt insarcinata in 32 de saptamani. In curand voi semna un contract cu timp partial de lucru pe perioada determinata. Nu am cele 12 luni ... (vezi toată discuția)
Cine plateste concediul medical de risc maternal? nicoj2014 nicoj2014 Buna ziua,am si eu o rugaminte daca ma puteti ajuta.sunt gravida in 4 luni si nu ma mai pot duce la servici pentru ca am o sarcina cu risc asa ca am intrat in ... (vezi toată discuția)
Concediu maternitate mama cu pfa si contract de munca ricosmin ricosmin Stiu ca s-a mai discutat pe acest subiect, insa nu am gasit exact raspunsul la nelamurirea mea. Am fost plimbat pe drumuri, de la primarie la asistenta ... (vezi toată discuția)