avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 462 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu medical sarcina și lauzie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu medical sarcina și lauzie

Buna ziua, soția își plătește cartea de munca la o firma X de peste 24 luni , este însărcinată și trebuie sa între in concediu medical prenatal. As dori sa aflu dacă ea beneficiază de plata concediului medical și dacă da cine plătește acest concediu. Precizez ca ea doar își achita integral cartea de munca. Va mulțumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:19, 9 Noiembrie 2019
Daca indeplineste conditiile prevazute de lege ,beneficiaza de indemnizatia si concediul de maternitate.

Pentru a beneficia de concedii și indemnizații de asigurări sociale de sănătate, persoanele indreptatite trebuie să îndeplinească cumulativ următoarele condiții:
a) să îndeplinească stagiul minim de cotizare prevăzut de prezenta ordonanță de urgență;
b) să prezinte adeverința de la plătitorul de indemnizații din care să reiasă numărul de zile de concediu de incapacitate temporară de muncă avute în ultimele 12 luni, cu excepția urgențelor medico-chirurgicale sau a bolilor infectocontagioase din grupa A.


Plata indemnizațiilor se face lunar de către angajator, cel mai târziu odată cu lichidarea drepturilor salariale pe luna respectivă, pentru asigurații care realizează venituri din desfășurarea unei activități în baza unui contract individual de muncă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu prenatal si postnatal ancutica2220 ancutica2220 Buna ziua! Sunt insarcinata in 32 de saptamani. In curand voi semna un contract cu timp partial de lucru pe perioada determinata. Nu am cele 12 luni ... (vezi toată discuția)
Cine plateste concediul medical de risc maternal? nicoj2014 nicoj2014 Buna ziua,am si eu o rugaminte daca ma puteti ajuta.sunt gravida in 4 luni si nu ma mai pot duce la servici pentru ca am o sarcina cu risc asa ca am intrat in ... (vezi toată discuția)
Concediu maternitate mama cu pfa si contract de munca ricosmin ricosmin Stiu ca s-a mai discutat pe acest subiect, insa nu am gasit exact raspunsul la nelamurirea mea. Am fost plimbat pe drumuri, de la primarie la asistenta ... (vezi toată discuția)