avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1510 soluții astăzi
Forum Activitate ralucaSM

Activitate ralucaSM

Buna ziua.
Imi spuneti va rog daca exista autoritate de lucru judecat in cazul in care un creditor a formulat impotriva mea o somatie de plata, pentru o suma care rezulta din 4 facturi, cerere respinsa de catre instanta, iar ulterior a formulat o noua actiune in instanta insa pe OUG 119, privind acelasi contract incheiat intre noi, ceea ce difera este insa soldul. Suma solicitata este compusa doar din 2 facturi,dintre cele 4 solicitate anterior prin somatie.
Răspuns la discuția ADMITERE BAROU 2012
Misha80 a scris:

Cordelia a scris:

Pe Baroul Mureş, unde s-a anunţat deja examenul pe 2012 include clar oepa şi la sinteze. Dacă sintezele se vor esfăşura ca şi anul trecut pe 2 zile probabil o să pună în fiecare zi un subiect de sinteză la oepa. Aşa ar fi cel mai simplu. Dar cine ştie?!... Ei scriu ceva de genul: 2 pobe: un test grilă şi un examen sinteză la 5 materii... Ca şi cum sintezele s-ar da toate în aceeaşi zi... Gen 5 subiecte, unul pe materie... Ar fi prea drăguţ din partea lor! :P
Oricum dacă examenul rămâne stabilit pe 8 oct., până pe 8 august ar trebui să apară regulamentul de organizare şi tematica.
Răbdare să avem :)


Civilul si procedura civila se dau pe 17, penalul si procedura penala pe 19. Logic ar fi ca pe 18 sa dam OEPA, pentru ca mi se pare deja prea mult sa repartizeze aceasta proba intr-una din cele doua zile. Sau poate se va da si pe 17 si pe 19, cate un subiect din OEPA. Oricum ar fi o varza. Mi se pare destul de obositor sa ai trei zile de examen, una dupa alta. Nici la INM nu exista asa ceva. Intre probele de examen exista un interval de cel putin 5 zile. Tematica a fost deja afisata. Acum trebuie sa anunte doar examenul, cu cel putin 60 de zile inainte si taxa de examinare, in privinta careia sper sa nu avem surprize, caci si asa e destul de costisitoare.Si daca ar fi sa se dea in aceeasi zi, ceea de e de neimaginat, s-ar da 10 subiecte, sau 15, caci sunt si sinteze si spete...:hammer: Nu! E clar! Sa nu inducem in eroare, vom da in doua zile diferite, problema fiind OEPA, care se vrea si ea examinata.

Unde a fost afisata tematica?
Răspuns la discuția ADMITERE BAROU 2012
ralucaSM a scris:

freeelis a scris:

Art.20 (5) din Legea nr.51/1995 prevede ca : Cel care a promovat examenul de primire în profesia de avocat şi care până la data susţinerii examenului de primire în profesia de avocat a îndeplinit funcţia de judecător, procuror, notar public, consilier juridic sau jurisconsult timp de 5 ani, dobândeşte calitatea de avocat definitiv, fără susţinerea examenului de definitivare prevăzut la alin. (1), cu condiţia promovării examenului de definitivat în profesia din care provine.

E obligatoriu sa fii incadrat ca si consilier juridic sau jurisconsult? eu de exemplu am vechime in domeniul juridic, lucrand la ORC (exercitand atributii de jurist), insa sunt incadrata ca si referent specialist cu studii juridice...Mentionez ca pentru a dobandi acest loc de munca am dat examen de intrare din anumite legi dar pe langa acestea am avut si Codul civil (spun toate acestea pentru ca citeam undeva ca nu ar trebui sa ai neaparat calitatea de c.j. sau jurisconsult ci este suficient sa demonstrezi ca pentru functia pe care o exerciti ai sustinut examen care implica materii necesare pentru sustinerea examenului de avocat - in cazul meu codul civil). Am auzit si opinii potrivit carora nu e suficient nici sa fii incadrat in cartea de munca ca si c.j. sau jurisconsult, daca nu esti inscris in Uniunea consilierilor juridici. Poate ma lamuriti si pe mine cu privire la aceste aspecte. Multumesc anticipat!



Răspuns la discuția ADMITERE BAROU 2012
freeelis a scris:

Art.20 (5) din Legea nr.51/1995 prevede ca : Cel care a promovat examenul de primire în profesia de avocat şi care până la data susţinerii examenului de primire în profesia de avocat a îndeplinit funcţia de judecător, procuror, notar public, consilier juridic sau jurisconsult timp de 5 ani, dobândeşte calitatea de avocat definitiv, fără susţinerea examenului de definitivare prevăzut la alin. (1), cu condiţia promovării examenului de definitivat în profesia din care provine.

E obligatoriu sa fii incadrat ca si consilier juridic sau jurisconsult? eu de exemplu am vechime in domeniul juridic, lucrand la ORC (exercitand atributii de jurist), insa sunt incadrata ca si referent specialist cu studii juridice...Mentionez ca pentru a dobandi acest loc de munca am dat examen de intrare din anumite legi dar pe langa acestea am avut si Codul civil (spun toate acestea pentru ca citeam undeva ca nu ar trebui sa ai neaparat calitatea de c.j. sau jurisconsult ci este suficient sa demonstrezi ca pentru functia pe care o indeplinesti ai sustinut examen care implica materii necesare pentru sustinerea examenului de avocat - in cazul meu codul civil). Am auzit si opinii potrivit carora nu e suficient nici sa fii incadrat in cartea de munca ca si c.j. sau jurisconsult, daca nu esti inscris in Uniunea consilierilor juridici. Poate ma lamuriti si pe mine cu privire la aceste aspecte. Multumesc anticipat!
Răspuns la discuția ADMITERE BAROU 2012
oti a scris:

andreeas1 a scris:

Se vor da atat spete cat si subiecte de teorie.


Potrivit Hotararii 357/03.03.2012 examenul va fi organizat in 2 etape: proba eliminatorie tip grila si sustinerea unei probe teoretice si cu caracter aplicativ (cu mentiunea ca pt cei care dau examen ca stagiari aceasta va avea caracater teoretic), e art.I pct 3 din hotarare,o gasiti pe site ul UNBR.




Eu nu inteleg la cine se refera cand zic: ,, cei care dau examen ca stagiari"...cei care sunt stagiari si doresc sa isi dea definitivatul?
Răspuns la discuția DEMOLARE CONSTRUCTIE ILEGALA
liamic43 a scris:

Ca şi pentru construcţie şi pentru demolare este necesară o autorizaţie de demolare. Dacă această construcţie nu ar fi înregistrată ca având o A.C ar fi f.bine dar ca orice construcţie , ea nu se rezmă doar la partea care se găseşte pe proprietatea d-voastră ci este un tot, având o fundaţie, pereţi, chiar în ruine. Deci vecinul poate să vă dea în judecată pentrucă i-aţi dărâmat casa. Solicitaţi la primărie situaţia concretă a acesteia şi apoi, în funcţie de situaţie , acţionaţi ori prin cerere de demolare la primărie ori doar prin instanţă.

Sa inteleg ca si in cazul imobilelor care nu au autorizatie de construire, trebuie indeplinite conditiile prevazute la art. 8 din Lg.50/1991, adica existenta autorizatiei de demolare?
Care sunt cazurile cand te poti adresa instantei si cand anume te poti adresa Primariei?
Răspuns la discuția ADMITERE BAROU 2012
luiza2008 a scris:

Jocandi Causa a scris:

Inteleg eu bine Hotararea 4/2011 a UNBR, pentru primirea celor care au obtinut definitivatul in alte profesii se da un examen tip sinteza si nu un examen grila?


Da,ati inteles bine - doar probe cu caracter teoretic si aplicativ (deci sinteza+speta/e). Testul grila este numai la stagiari.


De care stagiari e vorba? cei care doresc sa dea acum examenul de admitere in barou si sa faca stagiatura 2 ani sau de persoanele care au 5 ani vechime in munca ?
Răspuns la discuția ADMITERE BAROU 2012
Tut_trademark a scris:

va salut,
rog pe cineva care a citit un pic materia la civil daca poate enunta in mare cateva diferente in reglementarea noului cod civil cu privire la actul juridic civil


Din cat am citit eu pana acum, au intervenit ceva modificari la sanctiunea viciilor de consimtamant....
Răspuns la discuția ADMITERE BAROU 2012
andreeas1 a scris:

[ link extern ]


Noi oricum nu vom da din noul Cod de procedura civila. Nu inteleg de ce nu dam dupa noul Cod civil, care totusi a intrat de ceva timp in vigoare iar in preajma examenului se va implini un an de la intrarea lui in vigoare...dar astea sunt intrebari care pe mine, cel putin, ma depasesc..
Răspuns la discuția ADMITERE BAROU 2012
Tina86 a scris:

Buna tuturor. Am citit cu atentie comentariile voastre legate de hotararea nr 357 din 3 martie 2012. ADineauri am vazut insa urmatorul articol: [ link extern ] ?


Ce anume ai atasat? ca mie imi apare ca e pagina inexistenta? Mai trimite o data link-ul!