avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 588 soluții astăzi
Forum Activitate carmencalineata

Activitate carmencalineata

Răspuns la discuția TEAPA BANI AVANS MOBILA
Buna ziua,

Revin cu aceasta problema, va rog mult sa ma ajutati cu un raspuns.: Azi a fost audiat la Politie teparul si spune ca i-am dat 3500 lei in loc de 4000 lei. Si spune sa acceptam cei 3500 lei ca ni-i achita pe loc si sa renuntam la toate celelalte cheltuieli cu avocatul (care imi dubleaza aproape cheltuiala). Problema este ca nu are loc de munca, cu asta se ocupa...inselat oamenii.. Nu stiu daca are ceva pe numele lui.

Ar fi 2 variante din cate inteleg: 1. sa acceptam cei 3500 lei sau 2. sa continuam cu instanta, dar e posibil sa pierdem tot din cauza ca nu are serviciu...
Exista vreo modalitate de a-mi recupera banii toti? El nu are avocat. Daca nu-i gaseste executorul nimic, trebuie sa achit eu serviciile acestuia? Instanta nu-l poate obliga sa se angajeze sa poata achita?

Dupa ce ca atunci cand a venit acasa sa masoare i-am dat 100 lei in plus sa se ocupe repede, plus cand ne-am vazut pentru al doilea avans i-am dat 100 lei pentru copil, ca a venit cu el. Noi am fost draguti destul, iar acum sa primesc inapoi cu 500 lei mai putin din avansul dat pentru mobila?

Va rog sa ma ajutati!!!!!

Mii de multumiri!!
Va mulțumesc!!!

latka a scris:

Nu contează dacă a adus sau nu obiecții, pe care oricum le scrie doar polițistul, dacă depune plângere contravențională, susținută de probe, nu mai conteaza treaba cu obiecțiile. Înseamnă că nu e de acord cu PV de contravenție.

Buna seara, va rog sa ma ajutati cu un raspuns la situatia urmatoare: am un prieten care a luat amenda de circulatie, insa spune ca la obiectii a zis ca nu are. S-a blocat, fiind pe graba cu masina de serviciu si i-a fost teama ca ii va lua permisul si a zis ca nu are nimic de obiectat, insa acum considera ca avea dreptate si ar vrea sa faca o contestatie, in acea intersectie fiind foarte multe camere de filmat care i-ar da dreptate. Se mai poate face ceva sau daca a spus ca nu are nimic de obiectat atunci nu are sens sa mai faca acea contestatie?... Mulțumesc mult!
Multumesc mult de tot!
Buna ziua!

Desi este vorba de o singura camera, nu de tot apartamentul, iar proprietarul locuieste acolo?

Multumesc mult!
Exista posibilitatea inchirierii unei camere din cele 3 dintr-o locuinta luata prin Prima Casa, daca in acea locuinta locuieste si proprietarul, iar in contract scrie "interdicție de grevare cu alte sarcini pe toata perioada creditarii"? Multumesc!
Răspuns la discuția INCETARE CONTRACT FARA PREAVIZ
Va multumesc mult de tot!!!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dar angajatorul nu are voie sa opreasca din salariu vreun prejudiciu sau sa nu acorde deloc pt partea din luna februarie lucrata, nu? Conform 649/2022, publicata in 07.02.2023, cred ca trebuie sa se adreseze instantei, nu sa opreasca din salariu, corect?
Multumesc mult!

Cornel Vasile a scris:

Este dreptul lui sa plece unde este mai bine, asa cum este dreptul angajatorului să renunțe sau nu la preaviz

Da, stie ca 55b este acordul partilor, de asta a si facut cerere de incetare cu 55b ca sa poata pleca imediat. Ca sa poata lucra pentru mai multi bani. Aproape dublu..
Multumesc mult!
Buna ziua!
Situatia este urmatoarea: un salariat discuta cu seful sau pentru o posibilitate de majorare salariu si primeste raspuns ca nu si daca gaseste in alta parte nu-i nicio problema. Salariatul cauta si gaseste ce-si doreste si noul angajator doreste sa inceapa imediat serviciul. PPe noul angajator nu-l deranjeaza incetarea in baza art 61.a din Codul Muncii - disciplinar. Salariatul scrie cerere de incetare cu 55 b, pentru a incepe imediat in celalalt loc. Numai ca actualul angajator doreste preaviz. Salariatul nu doreste si este amenintat ca nu-i va mai fi platit salariul pentru luna februarie. Nu sunt lucrari anuntate, nu a incurcat activitatea societatii. Pe perioada lucrata, angajatorul nu a declarat la stat in fiecare luna bonurile - a promis in zadar ca vor face rectificative, lucru care a afectat la solicitarea unui credit, plus alte activitati extra contractuale - lucrari pentru asociat (nasa administratorului - carat mobila, activitati gradina etc.) Mai bine scria demisie in baza articolului 81.8? Este corect sa nu i se acorde drepturile salariale pentru perioada lucrata in luna februarie? Nu mai zic de deducere copil etc.
Multumesc mult!