nu sunt co debitoare la rata apartamentului.
deci chiar daca rezolvam pe laclea medierii atat divortul cat si partajul si d-na mediatoare va duce la judecatorie actul de mediere semnat de amandoi tot trebuie sa ne prezentam la prima infatisare?
in data de 11 luna asta avem prima infatisare. mi-ati spus ca pot face o cerere completatoare referitoare la partaj. am vorbit sa facem o mediere la un mediator atat pt divort cat si pt partaj. ce ar trebui sa scriu sau mai bine spus cum ar trebui sa formulez acea cerere pt partaj, pt a-mi putea recupera taxa de timbru si cand ar tebui sa o depun in instanta, inainte de primul termen sau la primul termen?
mediatoarea mi-a spus ca va merge ea cu actul de mediere la kudecatorie si nu va mai trebui sa ne prezentam noi in instanta
multumesc
la noi este vorba de un apartamet care este luat prin ipoteca bancara, care este pe numele sotului. am convenit de comun acord sa mi se restituie jumatate din ratele platite, nu am pretentii la apartament. de asemenea am convenit impartirea bunurilor mobile din apartament. imi pute-ti spune mai exact ce ar trebui sa scriu in acea cerere completatoare si cam cat ar fi taxa de timbru ( este vb de o suma de bani de 7000euro din valoarea ratelor platite pana acum)
m-am exprimat gresit, apartamentul este bun comun, amandoi suntem proprietari, doar contractul pt ipoteca este pe numele sotului
buna ziua, am si eu o intrebare.am inaintat actiunea de divort iar luna viitoare ar trebui sa avem prima infatisare. am introdus actiune de divort simpla fara partaj, initial sotul nu a fost de acord cu divortul. acum am ajuns la o intelegere privind divortul cat si partajul si custodia comnuna a fiicelor noastre( care vor ramane la mine si el se obliga sa le plateasca pensia alimentare). la prima infatisare putem spune ca ne-am inteles si asupra partajului si sa facem un inscris intre noi in fata judecatorului sau putem merge la un notar dupa ce se incheie divortul?
sau putem merge de la inceput sa divortam de comun acord la un notar si sa nu ne mai prezentam in instanta?
multumesc anticipat
momentan stau cam prost cu banii, sotul meu a plecat de 2 zile de acasa si luna asta nu m-a ajutat cu nici un ban la intretinerea casei, vreau sa inaintez luni cel tarziu actele de divort, dar cum spuneam nu am bani pt avocat. cum pot formula acea cerere de divort? va rog ajutati-ma
pt a inainta actele pt divort am neaparat nevoie de un avocat. momentan sunt in concediu ingrijire copil si ma descurc mai greu cu banii, salariul sotului nu prea exista in aceasta familie, trebuie sa-si intretina cealalta femeie
pot cere in instanta preluarea contractului de ipoteca?
sunt dispusa sa ii las apartamentul si sa ma mut cu fetitele la parintii mei, dar vrea sa stiu daca dupa 11 ani de casnicie pot beneficia de ceva despagubiri
tocmai asta e problema, sotul meu nu vrea sa ajungem la o intelegere. mai este un lucru in anul 2010 sotul meu nu a lucrat timp de 7 luni avand contractul de munca suspendat. in aceasta perioada doar eu am contribuit in casa cu salariul.
din pacate nu sunt co debitoare pe apartament, deoarece cand am cumparat apart eu am luat pe numele meu un credit de nevoi personale pt a putea platii avansul la apart.
dar in instanta se pot aduce martori cum ca am contribuit la toate acele imbunatatiri facute atat in apartament cat si-n acea casa
buna ziua, sunt casatorita din 2001 si am 2 fetite minore de 7ani si respectiv 7 luni. de 3 ani sotul meu are o relatie extraconjugala. am tot incercat sa salvez acesta casnicie dar nu se poate, sotul meu a inceput sa fie si violent. in 2007 am cumparat un apartamet prin credit ipotecar, creditul este doar pe numele sotului, ce drepturi am eu la acest imobil. sotul meu mai are o casa la tara mostenita acum vreo 2 ani, dar decand m-am casatorit la acea casa s-au facut numeroase imbunatatiri la care am participat financiar si eu,am dreptul sa cer vreo despagubire, mentionez ca nu am chitante care sa dovedeasca acest lucru. va multumesc si va rog din suflet sa ma ajutati cu un sfat