avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1256 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort cu 2 copii minori si partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort cu 2 copii minori si partaj

buna ziua, sunt casatorita din 2001 si am 2 fetite minore de 7ani si respectiv 7 luni. de 3 ani sotul meu are o relatie extraconjugala. am tot incercat sa salvez acesta casnicie dar nu se poate, sotul meu a inceput sa fie si violent. in 2007 am cumparat un apartamet prin credit ipotecar, creditul este doar pe numele sotului, ce drepturi am eu la acest imobil. sotul meu mai are o casa la tara mostenita acum vreo 2 ani, dar decand m-am casatorit la acea casa s-au facut numeroase imbunatatiri la care am participat financiar si eu,am dreptul sa cer vreo despagubire, mentionez ca nu am chitante care sa dovedeasca acest lucru. va multumesc si va rog din suflet sa ma ajutati cu un sfat
Teoretic aveti dreptul la jumatate din apartament si dreptul la despagubiri pt investitiile facute in cealalta casa. Practic insa, nu prea aveti mai nimic.
Pretentii asupra imbunatatirilor trebuie sa le aveti in suma de.. si dvs nu aveti cum sa dovediti ca ati facut aceste cheltuieli.
In privinta apartamentului, acesta e bun comun fiind cumparat in timpul casatoriei, insa acest bun vine la pachet cu acel credit.. Sotul, fiind titular de credit ( ma mir ca nu sunteti codebitor ) va trebui sa platesca acel credit si va avea si acest apartament.
Ce e bine e ca puteti ramane in casa, nu va poate da afara cat sunteti coproprietar.. sa nu mai fiti.. va trebui sa ceara el partajul cu toata nebunia de costuri sau va puteti intelege amiabil si cu mai putine costuri asupra unei despagubiri pe care sa v-o platesca
tocmai asta e problema, sotul meu nu vrea sa ajungem la o intelegere. mai este un lucru in anul 2010 sotul meu nu a lucrat timp de 7 luni avand contractul de munca suspendat. in aceasta perioada doar eu am contribuit in casa cu salariul.
din pacate nu sunt co debitoare pe apartament, deoarece cand am cumparat apart eu am luat pe numele meu un credit de nevoi personale pt a putea platii avansul la apart.
dar in instanta se pot aduce martori cum ca am contribuit la toate acele imbunatatiri facute atat in apartament cat si-n acea casa
sunt dispusa sa ii las apartamentul si sa ma mut cu fetitele la parintii mei, dar vrea sa stiu daca dupa 11 ani de casnicie pot beneficia de ceva despagubiri
pot cere in instanta preluarea contractului de ipoteca?
pt a inainta actele pt divort am neaparat nevoie de un avocat. momentan sunt in concediu ingrijire copil si ma descurc mai greu cu banii, salariul sotului nu prea exista in aceasta familie, trebuie sa-si intretina cealalta femeie
Ultima modificare: Vineri, 20 Ianuarie 2012
luminitalenuta, utilizator

Alte discuții în legătură

Divort impotriva vointei partenerului alexandra75 alexandra75 Hello, Sunt casatorita de 10 ani si avem impreuna un copil. De cand ne-am casatorit stam impreuna cu parintii mei. Nu am contribuit in toti acesti ani la ... (vezi toată discuția)
Partaj tinaa tinaa buna yiua . Hristos a inviat! va rog sa imi spuneti daca pot depune actele pt partaj in timpul divortului sau trebuie sa astept pana la terminarea lui . daca ... (vezi toată discuția)
Bunurile proprii dobandite inainte de casatorie, divort, partaj si autoritate parinteasca petru ana maria petru ana maria Buna seara!Ma numesc Ana-Maria si ma aflu intro-o situatie disperata.De 14 ani sun casatorita,casatorita cu un sot care me bate,ma maltrateaza,ma ameninta ma ... (vezi toată discuția)