buna ziua, sunt casatorita din 2001 si am 2 fetite minore de 7ani si respectiv 7 luni. de 3 ani sotul meu are o relatie extraconjugala. am tot incercat sa salvez acesta casnicie dar nu se poate, sotul meu a inceput sa fie si violent. in 2007 am cumparat un apartamet prin credit ipotecar, creditul este doar pe numele sotului, ce drepturi am eu la acest imobil. sotul meu mai are o casa la tara mostenita acum vreo 2 ani, dar decand m-am casatorit la acea casa s-au facut numeroase imbunatatiri la care am participat financiar si eu,am dreptul sa cer vreo despagubire, mentionez ca nu am chitante care sa dovedeasca acest lucru. va multumesc si va rog din suflet sa ma ajutati cu un sfat
O sa vrea sa ajungeti la intelegere daca dvs nu vreti sa va mutati. Daca va mutati, nu mai exista interes din partea lui.
Puteti cere preluarea creditului si atribuirea casei, dar va trebui sa citati si banca si aceata nu va fi de acord cat aveti cartea de munca suspendata, Daca reincepeti munca, va trebui ca veniturile dvs sa va permita preluarea acelui credit. Apoi, trebuie sa faceti niste calcule daca renteaza..avand in vedere pretul ap in 2007. Poate e mai convenabil sa luati alta casa dupa divort contractand alt credit.
Avand in vedere ca ramaneti cu acel credit luat pt avans puteti cere mai mult ca suma la despagubiri.
Puteti da divort acum, solicitati si pensie de intretinere si lasati partajul pt mai tarziu.
Daca sotul e violent si puteti proba, puteti cere si evacuaarea sotului. Daca cereti evacuarea, o cereti cat inca sunteti soti, nu dupa divort
ps cand aveti de adaugat cate ceva mesajului dvs -daca nu au trecut 30 de min de la postare si nu a raspuns inca nimeni, apasati butonul " editeaza"
momentan stau cam prost cu banii, sotul meu a plecat de 2 zile de acasa si luna asta nu m-a ajutat cu nici un ban la intretinerea casei, vreau sa inaintez luni cel tarziu actele de divort, dar cum spuneam nu am bani pt avocat. cum pot formula acea cerere de divort? va rog ajutati-ma
buna ziua.
gasiti pe internet modele de actiuni de divort.
orientati-va si adaptati cererea conform spetei dvs.
va trebui sa achitati si o taxa de timbru de 39 ron , pe care o anexati actiunii de divort . in plus terebuie si doua timbre judiciare de 0, 15 ron.
de asemenea anexati in original certificatul de casatorie , copie de pe CI personala si copii de pe certificatele de nastere ale minorilor .
Partaj
tinaa
buna yiua . Hristos a inviat!
va rog sa imi spuneti daca pot depune actele pt partaj in timpul divortului sau trebuie sa astept pana la terminarea lui . daca ... (vezi toată discuția)