avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1238 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj

buna yiua . Hristos a inviat!
va rog sa imi spuneti daca pot depune actele pt partaj in timpul divortului sau trebuie sa astept pana la terminarea lui . daca am o proprietate dinaintea casatoriei pe care am renovat-o in timpul casatoriei cu credite de nevoi personale a ambilor soti cum se procedeaza? tot pt acesta proprietate sotul a dat declaratie falsa la notar si in numele meu , nu am stiu ce va face m+am treyit ca l-a invatat pe el cineva ca e mai ieftin sa faca actele asa si sa ma treaca si pe mine ca sa nu pot face nimic in sensul asta . o alta intrrebare la care va rog mult sa imi raspundeti este ca el s-a pensionat pe caz de boala , depresie si alte boli , ca motiv de pensionare a fost depresia , care e reaal , are impresia mereu de persecutie si prejudiciu , si ma tot ameninta ca va trebui sa platesc daune ca s.-a imbolnavit in timpul casniciei . e posibil sa existe asa ceva sa ii dau bani ca e bolnav? pe de alta parte ma ameninta ca voi muri cat mai curand , sau ca ma omor , ceeea ce nu este cazul , am un baietel minunat de crescut .

sper ca am fost cat mai explicita .
va multumesc si PASTE FERICIT SI LINISTIT tuturor.
Cel mai recent răspuns: tinaa , utilizator 14:52, 18 Aprilie 2012
Adevarat a inviat!
Nu va grabiti cu deschiderea partajului.
Asteptati finalizarea divortului.
Bunul oricum va apartine dvs. si nici nu se va face partaj...
Sotul va avea un drept de creanta pt imbunatatirile aduse imobilului dvs.
De ce acte vb si la ce declaratie faceti referire ?
Privind intretinerea, nu cred ca va avea castig de cauza chiar daca va cere pt ca are venituri si se poate intretine cu ele, nu cred ca va dovedi starea de nevoie.

Art. 389. -
(1) Prin desfacerea căsătoriei, obligația de întreținere între soți încetează
(2) Soțul divorțat are dreptul la întreținere, dacă se află în nevoie din pricina unei incapacități de muncă survenite înainte de căsătorie ori în timpul căsătoriei.
multumesc pentru raspunsuri.
sotul este pensionat pe caz de boala , principalul diagnostic este ceva psihic , depresie , s si alte diagnostice, ceva la ficat si la coloana . s-a pensionat in timpul casniciei. ce obligatii am? are drept de munca de 4 ore. problema majora este ca a inceput sa ma ameninte ca pune pe cineva sa ma omoare , da telefoane si spune ca am zis eu ca ma omor , ceea ce nu e adevarat, am un baietel minunat pe care doresc sa il cresc , ca darama casa , aceste discutii au devenit foarte dese . nu mai vrea sa contribuie la cheltuielile casei , gaz , apa , lumina , dar nici nu vrea sa plece la apartamentul lui.

multumesc
Pentru amenintari puteti sa-i faceti plangere, v-ar ajuta daca ati avea martori, daca puteti proba.
Daca e violent cu dvs si puteti proba, va puteti adresa instantei cu cerere de evacuare a sotului turbulent, acum, cat insa sunteti soti. Eista sanse sa va fie acceptata cererea mai ales ca are unde locui.
Daca are drept de munca la jumatate de norma, nu e atat de grav. La ce obligatii va referiti ? De ajuns ca platiti toate facturile in intregime
multumesc pentru raspuns . ieri am depus cerere atasata la dosarul de divort pentru evacuare . am martori . imi tot spune ca noul cod civil ma obliga sa platesc pensie ca s-a imbolnavit in timpul casniciei . de curand am gasit actele cu detalierea bolii psihice din care reiese clar ca e violent verbal ,fizic , ca e tot timpul nemultumit , depresie majora . la facturile casei uneori a platit alteori nu , am un credit unde sunt girant pentru el , credit folosit pentru renovarea casei mele , am depus actiune pentru partaj specificand ca vreau sa vand casa sa ma achit de datoria fata de el cu acest credit . imi puteti spune cum se face evacuarea lui si daca e posibil ca datoria fata de el sa o platesc la vanzarea casei . am copil mic si am si eu credit la banca , platesc bona , cheltuielile casei si nu dispun de alti bani singura solutie e sa vand casa sa imi iau eu o locuinta mai modesta pentu mine si copil si diferenta sa ii dau lui.

multumesc mult

Alte discuții în legătură

Informatii divort madalina golea madalina golea astazi am avut primul termen la procesul de divort dar sotul meu a cerut o aminare deoarece nu avea avocat si s-a aminat pe 19 .05.2011.situatia mea este mai ... (vezi toată discuția)
Divort cu 2 copii minori si partaj luminitalenuta luminitalenuta buna ziua, sunt casatorita din 2001 si am 2 fetite minore de 7ani si respectiv 7 luni. de 3 ani sotul meu are o relatie extraconjugala. am tot incercat sa ... (vezi toată discuția)
Credit cu buletinul Sorina75 Sorina75 Buna ziua, Am luat un credit cu buletinul in urma cu catva ani. Creditul este pe numele meu iar sotul meu girant.....in urma cu un an am divortat, ... (vezi toată discuția)