avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 160 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... informatii divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

informatii divort

astazi am avut primul termen la procesul de divort dar sotul meu a cerut o aminare deoarece nu avea avocat si s-a aminat pe 19 .05.2011.situatia mea este mai incurcata deoarece avem 2 copii minori,avem un apartament pe numele la amindoi dar este si ipotecat la banca pentru un credit mare facut pe numele meu si giranti sunt socrii mei.in urma creditului am cumparat si o masina,am renovat apartamentul si am achitat alte credite.sotul meu nu a avut servici pe toata perioada casatoriei decat maxim 5 luni ,nu are carte de munca ,eu in schimb am avut doua servicii ca sa pot intretine o familie si sa-l pot tine si pe el cu tigari si bautura .dupa numeroase scandaluri ,violente fizice si verbale toate in prezenta copiilor am hotarat sa divortez.am cerut divortul si evacuarea lui din apartament pana la solutionare partajului.din luna feb.2011 am reusit sa-i deschid un pfa gen rent-car dar munceste 3-4 zile si bea 7zile.eu am platit pana acum toate ratele la banca toate datoriile la utilitati si am intretinut si ingrijit copii.vreau sa va intreb ce drepturi are el asupra casei si daca eu pot sa ramin in casa si sa-mi platesc in continuare ratele la banca.
Cel mai recent răspuns: madalina golea , utilizator 16:22, 6 Mai 2011
de preferat e sa va intelegeti amiabil in privinta partajului, altfel va costa si va dura mult mai mult.
ap l-ati cumparat impreuna din banii bancii sau din fondurile cui?
creditele pe care le-ati achitat din creditul asta mare, ale cui au fost si cand contractate( inainte sau dupa casatorie) ?.
in principiu, bunurile comune se impart in mod egal ca si datoriile comune sau contractate de numai unul din soti pt nevoile casniciei.
ar trebui sa mergeti la un avocat sa discutati in concret pe contracte si sume.

pt partajul bunului ipotecat, aveti nevoie si de acordul bancii.
pe socri ii puteti lasa linistita ca giranti

apartamentul l-am cumparat cu banii stransi la nunta,celelalte credite au fost facute pe numele meu in timpul casatoriei deoarece eu eram singura cu servicisi venituri,el nu a avut niciodata venit sau carte de munca. eu am intretinut casa si crescut copii singura si l-am tinut si pe el.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj madalina golea madalina golea Buna ziua. Sentinta divortului am primit-o in urma cu o luna,am obtinut evacuarea sotului din ap si mi-au fost incredintati cei 2 minori.Acum vreau sa deschid ... (vezi toată discuția)
Divort si rate bancare danielstancu_70 danielstancu_70 Buna ziua am si eu o problema in legatura cu impartirea creditelor dupa divort ......deci, cu trei ani in urma ..2007 am facut un credit cu ipoteca la o banca ... (vezi toată discuția)
Divort rissa rissa BUNA ZIUA DORESC SA DIVORTEZ DUPA 7 ANI DE CASATORIE SI AM DOI COPII MINORI PE CARE DORESC SA I AM IN INTRETINEREA INTREBAREA MEA ESTE :DACA DIVORTEZ RAMAN ... (vezi toată discuția)