avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 498 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj

Buna ziua. Sentinta divortului am primit-o in urma cu o luna,am obtinut evacuarea sotului din ap si mi-au fost incredintati cei 2 minori.Acum vreau sa deschid actiunea de partaj.Avem impreuna 1 ap cumparat cu banii de la nunta [1998] si este pe numele la amindoi.ulterior eu am facut un credit ipotecar ,pe numele meu iar socrii giranti.sotul a fost de acord semnand si el ipoteca la notar.din acest credit am cumparat o masina care acum este la el,am achitat alte credite de la alte banci si am renovat ap ,am schimbat mobila.in 12 ani de casnicie sotul meu nu a lucrat ,nu are carte de munca ,eu am fost cea care a intretinut casa,care a platit utilitatile,a pus de mancare pe masa ,a crescut copii si mi-am'' intretinut ''si sotul cu tigari si bautura.am avut doua servicii sa pot reusi.ratele la banca le-am platit singura.vreau sa stiu acum ce pot obtine eu din tot ce avem si daca este obligat sa plateasca si el o parte din rata de la banca.Multumesc.Aaa.si cat ma va costa pe mine partajul.
Cel mai recent răspuns: madalina golea , utilizator 04:04, 23 Iulie 2011
In actiunea de partaj aratati ca el nu a avut venituri si toate bunurile mobile si imobile va apartin Dv. prin contributie personala, Faceti dovada veniturilor salariale cu adeverinte pe unde ati lucrat si deasemeni martori care cunosc situatia ca exsotul nu a contribuit cu nimic la realizarea bunurilor ce sunt supuse procedurii de partaj. aratati ca a fost ca un "TATA DE ALBINE"timp de 12 ani convetuiti impreuna.
Eu va doresc succes:(:((
incercati sa rezolvati partajul pe cale amiabila prin procedura medierii, la mediere nu se plateste taxa judiciara de timbru, in instanta taxa judiciara de timbru este +/- 3% din valoarea bunurilor partajabile
la inceputul lunii iulie sentinta divortului a ramas definitiva.eu am cerut si recapatarea numelui'de fata'.acum nu am bani ca sa imi schimb buletinul deoarece va trebui sa-mi schimb si anumite autorizatii de la servici care ma cam costa .pot amina schimbatul buletinului,numelui de familie?cam ce perioada?fostul sot nu are nimic impotriva.care este termenul legal?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inaintare divort RoxanaTeodora07 RoxanaTeodora07 Buna seara.As dori sa stiu ce acte imi sunt necesare si cat m-ar costa sa inaintez divort sotului. Tin sa precizez ca sunt somera.Nu am absolut nici un venit ... (vezi toată discuția)
Divort IRINA38 IRINA38 Buna ziua, sant casatorita de 17 ani , detinem un apartament, o masina , un credit prima casa prin care am achizitionat o garsoniera, un credit nevoi ... (vezi toată discuția)
Informatii divort madalina golea madalina golea astazi am avut primul termen la procesul de divort dar sotul meu a cerut o aminare deoarece nu avea avocat si s-a aminat pe 19 .05.2011.situatia mea este mai ... (vezi toată discuția)