avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 904 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Inaintare divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Inaintare divort

Buna seara.As dori sa stiu ce acte imi sunt necesare si cat m-ar costa sa inaintez divort sotului. Tin sa precizez ca sunt somera.Nu am absolut nici un venit de nicaieri.Am doua banci pe numele meu,el ma ameninta ca eu le coi plati si si el nu va da doi bani pe mine si banci.Multumescdin suflet.
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 16:16, 19 Decembrie 2013
Aveti nevoie de certificatul de casatorie, copie dupa buletin, chitanta taxa de timbru, certificat de la mediator.
Cererea de divort insotita de acte se depune la judecatoria de pe raza ultimului domiciliu comun.
Taxa e 100 de lei daca cereti desfacerea casatoriei din vina sotului si 200 daca divortati prin acord sau culpa comuna. Se plateste la sectia financiara unde va platiti si impozitele..
Va trebui sa mergeti la un mediator sa va informati despre avantajele medierii. Informarea nu va costa, va da un certificat pe care il depuneti la dosar.
Daca sotul e de acord sa divorteze, puteti divorta si la starea civila.
Divortul nu are legatura cu partajul, le faceti separat.
Ce credite aveti, cine e titular, pt ce ati imprumutat ?
Ultima modificare: Miercuri, 18 Decembrie 2013
gi-jane2, moderator
creditele/datoriile se impart in cadrul partajului
Iar la partaj... costul e in functie de cvaloarea bunurilor si creditelor. Daca nu aveti venituri puteti face cerere de ajutor public judiciar.
Cu mentiunea ca veti putea include la partaj bunurile si creditele facute in timpul casatoriei si pentru nevoile curente ale casatoriei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort nucusor nucusor se poate divorta la notar??cit dureaza,cit costa ,si ce acte sunt necesare?se poate face un fel de \"imparteala a lucrurilor la notar daca cei doi sunt de ... (vezi toată discuția)
Divort si partaj john_valentyn john_valentyn Buna seara, As dori sa divortez de sotia mea de comun acord. Avem impreuna o masina care este pe numele meu, cumparata in timpul casatoriei si un apartament ... (vezi toată discuția)
Cat costa un divort ??? elena1286 elena1286 Sunt o fata tanara si mam saturat de toate barbatului meu.Nu am nici o idee de cat ar costa divortul;si daca as castiga procesul ca e din vina sotului,as avea ... (vezi toată discuția)