avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 684 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj divort

Buna ziua dupa 7ani de convetuire si 4ani de casnicie din care a rezultat un minor de 2 ani am hotarat sa divortez.motivul divortului agresiune fizica neintelegeri.certuri fregvente.in toti acesti ani muncind amandoi in strainatate prin bani munciti avem masina .casa construita in 2 .pamant cumparat.As vrea sa stiu ce drepturi are minorul si cum se desfasoara partajul dupa 4 ani de casnicie .Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:19, 16 Aprilie 2014
In ce priveste copilul minor puteti in cadrul procesului de divort in instanta sa solicitati ca instanta sa va incredinteze exercitarea autoritatii parintesti,sa locuiasca cu dvs. copilul dupa divort si sa fie obligat si sotul la cheltuielile de intretinere pt. minor. In privinta partajului de bunuri puteti sa-l realizati in instanta deoarece am senzatia ca nu va intelegeti asupra modului de impartire a bunurilor comune prin acord,caz in care puteati recurge la mediere. Oricum apelati la ajutorul unui avocat.
Copilul are dreptul sa fie crescut si intretinut de ambii parinti, cam atat, la bunurile dobandite impreuna nu are dreptul decat de mostenire cand dvs nu veti mai fi.
Bunurile cumparate impreuna in timpul casatoriei sunt bunuri comune, ce ati cumparat fiecare inainte de casatorie pe numele lui, sunt bunuri proprii. Daca sotul si-a cumparat bunuri pe numele lui si cu banii dvs, aveti o problema.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj madalina golea madalina golea Buna ziua. Sentinta divortului am primit-o in urma cu o luna,am obtinut evacuarea sotului din ap si mi-au fost incredintati cei 2 minori.Acum vreau sa deschid ... (vezi toată discuția)
Divort Simonabcr Simonabcr Buna seara Se intampla, si trebuie sa fiu informata . Se pare ca nu ajungem la o intelegere pe cale amiabila si cred ca vom divorta. Eu si sotul avem ... (vezi toată discuția)
Partaj masina si teren ContSters310063 ContSters310063 voi ajunge la divort, cu copil minor dupa 10 ani de casnicie. sotul doreste partaj pt auto si teren. se platesc in continuare rate. cum sa procedez pentru un ... (vezi toată discuția)