buna ziua v-am trimis un mesaj privat cu numarul de dosar .va multumesc
nu a fost incarcerat nici o zi.ce este acest certificat de grefa ne poate ajuta cu ceva i-l putem trimite ?
si totusi tinand cont caci documentele (buletin,pasaport)au expirat de ceva timp el se va putea prezenta cu aceasta hartie tradusa si legalizata la ambasada?
va multumesc de raspund .inca nu avem hartia la mana deoarece abia ieri a ramas definitiva sentinta castigang la judecata de fond la care nu s-a mai inaintat recurs abia in 2 saptamani putem legaliza din cate am inteles hartia .va multumesc mi-ati fost de real ajutor
buna ziua din nou.nu am mai accesat aceasta pagina pt ca abia acum s-a solutionat cazul (s-a incheiat procesul)in favoarea noastra, fiind admisa prescrierea pedepsei .intrebarea mea este daca cu sentinta ridicata de la judecatorie mai trebuie sa ajungem la vreo institutie pt a fi scos din toate bazele de date(frontiera ,interpol etc)sau acest lucru survine automat in momentul in care sentinta a devenit definitiva ?va multumesc
va rog sa imi mai spuneti daca se pot invoca caile de atac speciale(recurs in interesul legii,contestatia in anulare,revizuirea)in conditiile in care procuratura nu a inaintat recurs.in prima faza vizavi de procesul nostru s-a mai deschis un altul inaintat de biroul penal. La apel ca si la recurs am pierdut apoi a fost acest de-al doilea proces deschis de inculpat(de noi) care s-a solutionat favorabil in prima instanta fara a se face recurs in terman de catre procuratura .Aceasta este dilema mea daca intr-adevar solutia ramane definitiva ?
buna seara sentinta a fost comunicata la data de 19 04 2012 astazi(tinand cont de zilele de 30 ,respectiv 1 mai) ar fi fost ultima zi in care se putea inainta recursul ce ati vrut sa spuneti ca termenul nu curge la fel in cazul ambelor parti"? va multumesc
buna ziua tinand cont ca am mai comunicat cu dumneavoastra prin intermediul acestui site.M-ar interesa daca o sentinta definitiva acordata de instanta de fond mai poate fi atacata in vreun fel daca nu s-a inaintat recurs in termenul stabilit de instanta.sentinta ne este favorabila iar pana acum nu s-a inaintat recurs de catre instanta competenta.va multumesc
bun, termenul prescrierii s-a intrerupr de la data emiterii mandatului european ,curgand de la acea data un nou termen imi puteti spune va roig daca putem cere judecatoriei ,in scris,sa ni se comunice care este acel termen pt a avea certitudinea clara ca se mai poate prescrie?
da ,termenele de prescriere sunt clare in articolul 126 cod penal,dar prima instanta motiveaza in sentinta data faptul ca mandatul european intrerupe prescriptia neimplinita anterior fapt pt care incepe sa curga un nou termen de prescriptie .care e acesta nu se precizeaza