avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 734 soluții astăzi
Forum Activitate ion04

Activitate ion04

Buna ziua,
Exista cadrul legal prin care sa mi se solicite buletinul/copie cand depun o cerere/petitie la primarie.
In lipsa cadrului legal nu este un abuz?
Multumesc
Răspuns la discuția santaj
Multumesc.
In cazul acesta, prescriptia pentru santaj este de 7 ani sau 12 ani?
Multumesc.
Discuție santaj
Buna ziua,
Va rog sa-mi spuneti care este pedeapsa maxima pentru santaj. 7 ani cat este in NCP sau 12 cat este pe site-ul DNA?
Multumesc.
Răspuns la discuția Chitanta plata act de concesiune
Bună ziua,
Vă rog să mă lămuriţi într-o problemă. Pentru veniturile din actele de concesiune a unor locuri de veci în cimitirul parohial este vărsat la bugetul de stat taxe sau impozite? BOR este scutită în totalitate de taxe şi impozite? Mulţumesc.
Nu fuge, îşi face case, îşi cumpără maşini de ultimul tip, etc....În esenţă, chitanţa eliberată de parohie trebuie să conţină toate datele de identificare şi să fie înregistrată în contabilitate? ªi înainte de 2007 aveau acelaşi regim?
Mulţumesc
Ce ati spune dl Iulian Manea(Herbert SPENCER) dacă s-ar dovedi că Biserica este, in esenţă, cea mai imorală? Nu mi-aţi răspuns la intrebare, de ce oare? În esentă pot primi un răspuns la întrebarea mea: chitanţa cu care se plăteşte conceşiunea unui loc de veci are regim special sau trebuie să fi cu serie şi număr din acelea "monitorizate" şi înregistrate la finanţe şi în contabilitate, pentru care se reţine TVA, etc.
Mulţumesc
Mă refeream la formularul chitanţei. Este cel prin care se reţine TVA. După cum ştiţi biserica este scutită de plata către buget a unor taxe şi impozite şi are un formular de chitamţier cu regim special, în sensul că nu sunt înregistrate la fisc(sau instituţia care le eliberează, cu serie şi număr înregistrat) ci doar la instituţia lor. Chitanţele care se eliberează pentru vînzarea unui loc de veci (concesionarea) ce regim ar trebui să aibă? Evident, teoretic. Nu este totul teoretic în ţara noastră (sau aproape totul - că atunci când trebuie să ne dea, mai greu dar când trebuie să ne ia.... ne jupoaie).
Bună seara,
Vă rog să-mi spuneţi dacă chitanţa cu care se achită tariful pentru concesionarea locului de veci într-un cimitir parohial este cu regim special (adică acele chitanţe cu circuit intern al BOR) sau cu înregistrare la fisc.
Mulţumesc
Răspuns la discuția autorizatie de constructie
Acelasi vecin il am pe doua laturi unde mi-a demolat si construit gardul despartitor. Dupa prima demolare/construire am actionat in instanta civila; la cateva luni a demolat si celalalt gard si atunci am facut plangere penala. La constatare a fost chemat politistul (cand se demola gardul) care a refuzat sa faca proces verbal constatator motivand ca trebuie sa fac plangere prealabila. Primaria fiind sesizata a constatat ca nu s-a construit/demolat nimic. Inspectia de Stat in Constructii a constatat ca vecinul a construit garaj si gard despartitor fara aurorizatie atentionand primaria pntru intrarea in legalitate sau demolarea constructiilor. Primaria i-a dat vecinului amenda si termen 1 an pentru intrarea in legalitate. Deoarece nici procesul civil nici plangerea penala nu s-au rezolvat m-am adresat politiei municipale care a constatat tergiversarea cercetarilor, sanctionarea vinovatilor(politistul care a avut dosarul si seful lui) si a trimis cauza procurorului. Am revenit cu petitie la primarie (dupa un an si jumatate) unde mi s-a raspuns ca a fost eliberata autorizatie de construire la aprox. 3 saptamani dupa cererea mea. Va rog sa-mi spuneti daca se putea elibera autorizatie de construire pentru gardul despartitor atata timp cat eu am sesizat si primaria si instanta civila ca mi-a intrat pe proprietate acaparandu-mi o portiune din ea.
Multumesc.
Buna ziua,
Va rog sa-mi spuneti daca se poate da autorizatie de construire pentru demolarea unui gard despartitor si construirea altuia de catre vecinul meu atata timp cat este o actiune in justitie pentru revendicare (anterioara acestei demolari/construiri) - vecinul acaparandu-mi alta suprafata de teren pe alta latura) si o plangere penala nesolutionata pentru distrugere, violare de domiciliu si tulburare de posesie.
Multumesc.